Albert kuglóf – az örök klasszikus

Az Albert kuglóf még sosem hagyott cserben. Lehet, mások simán túrós kuglófnak nevezik, nálunk Albert kuglóf néven fut. A túrót vaníliapudinggal és cukorral ízesítettem. Valaki egész tojást használ, nekem a tojássárga jobban bevált. A tojásfehérjét ilyenkor félreteszem és más süteményhez használom fel. A kuglóf önmagában is rendkívül finom, de egy kis díszítéssel szinte felejthetetlenné tudjuk tenni! Szerző: Milka

Hozzáadta:, 6.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Albert kuglóf – az örök klasszikus

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
15 dkgkristálycukor
1 dlolaj
1 dltej
30 dkgrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
Töltelék:
50 dkglágy túró
2 dbtojássárga
4 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvaníliapuding
1,5 dltej

Elkészítés menete

  1. Elkésztjük a tölteléket. A túrót a tojássárgával, cukorral, pudingporral és tejjel elkeverjük.
  2. Amíg a túrós töltelék pihen, hozzáláthatunk a tésztához: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd kis adagokban a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  3. A kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőforma aljára egy kevés kakaós tésztát öntünk, rátesszük a túrós töltelék felét, még egy réteg kakaós tésztát, a maradék túrós tölteléket, végül lefedjük a maradék kakaós tésztával.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 30 perc elteltével tetejét alufóliával lefedjük.
  5. A kuglófot kihűtjük, ezután kifordítjuk a formából.
  6. Cukormázzal, édes morzsával, gyümölccsel díszíthetjük.