TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almafelfújt dióval, LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
Almafelfújt dióval, LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
Recept Almafelfújt dióval, LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.1.2021

Almafelfújt dióval, LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL

Fitnesz almafelfújt hozzáadott liszt és cukor nélkül. Az édes ízhatást mézzel vagy édesítővel is elérhetjük. A dió és alma házasítása fantasztikus!

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Almás réteg:

500 g
alma
3 ev. kanál
citromlé
1 ev. kanál
méz - elhagyható
1 kv. kanál
fahéj

Tészta:

5 db
tojás
100 g
darált dió
1 ev. kanál
méz – elhagyható
Kókuszolaj a forma kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Az almát megmossuk, rácsepegtetjük a citrom levét és elkeverjük. 5 percig félretesszük, majd a fahéjjal együtt edénybe tesszük, elkezdjük főzni és hozzáadjuk a mézet is. Kihűtjük.
  2. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a mézet, habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a darált diót. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás-diós habos keverékbe.
  3. A sütőtálat kókuszolajjal kikenjük. Rátesszük a fahéjas almát (a leve nélkül). Az almára rátesszük a diós habos keveréket, majd 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, de még nem vesszük ki a sütőből. Az ajtót résnyire nyitjuk és még 10 percig pihentetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása