Almafelfújt dióval, LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL

Recept Almafelfújt dióval, LISZT és CUKOR NÉLKÜL - FOTÓKKAL
KÜLDÖTT KÉPEK

Fitnesz almafelfújt hozzáadott liszt és cukor nélkül. Az édes ízhatást mézzel vagy édesítővel is elérhetjük. A dió és alma házasítása fantasztikus!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Almás réteg:

500 galma
3 ev. kanálcitromlé
1 ev. kanálméz - elhagyható
1 kv. kanálfahéj

Tészta:

5 dbtojás
100 gdarált dió
1 ev. kanálméz – elhagyható
Kókuszolaj a forma kikenéséhez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a hozzávalókat. Az almát megmossuk, rácsepegtetjük a citrom levét és elkeverjük. 5 percig félretesszük, majd a fahéjjal együtt edénybe tesszük, elkezdjük főzni és hozzáadjuk a mézet is. Kihűtjük.
  2. A tojássárgát és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a mézet, habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a darált diót. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás-diós habos keverékbe.
  3. A sütőtálat kókuszolajjal kikenjük. Rátesszük a fahéjas almát (a leve nélkül). Az almára rátesszük a diós habos keveréket, majd 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, de még nem vesszük ki a sütőből. Az ajtót résnyire nyitjuk és még 10 percig pihentetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás