Almakuglóf sütés nélkül

Recept Almakuglóf sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Minden sütés nélküli desszertnek megvan a maga különlegessége. Az almakuglóf elsősorban ötletben zseniális, na meg persze ízben is! Az alma a pudinggal és a piskótával tökéletesen kiegészítik egymást! Az összeállítás tényleg pillanatok alatt megvan, csak az a fránya egy éjszaka ne lenne a hűtőszekrényben! Ha nincs kéznél kuglóf sütőforma, akkor akár egy magas falú tepsiben is elkészthetjük. Szerző: Soniza

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

800 galma
500 mlvíz
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 gpiskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Felöntjük 250 ml vízzel, hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul.
  2. A maradék vízben a pudingport csomómentesre keverjük és hozzáöntjük a megpuhult almás alaphoz. Egy-két percig együtt főzzük.
  3. Előkészítjük a kuglóf sütőformát. Az aljára teszünk egy réteg almás alapot, erre kerül egy réteg piskóta, majd addig rétegezzük, amíg az utolsó almás réteg is bele nem kerül a formába.
  4. Kihűtjük, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap az almakuglófot kivesszük a hűtőből, rátesszük egy tányérra és megvárjuk, míg a kuglóf „magától kijön” a formából – nem kell ütögetni!
  5. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás