TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Almás csirkemájpástétom
Almás csirkemájpástétom
Recept Almás csirkemájpástétom
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   1.3.2017

Almás csirkemájpástétom

A családdal nagyon szeretjük a kenyérre kenhető sós krémeket, és ha tehetem, friss hozzávalókból próbálom elkészíteni a már megszokott bolti ízvilágot. Ez a májassal sincs másképp, azonban az almás csirkemájpástétom nem hasonlítható egyik, általunk ismert bolti termékhez sem. Ez annál sokkal finomabb! Rengeteg máj, semmi adalékanyag, és a sósságát is én állítom be. Mindig is mondtam, hogy a bolti májas kicsit túl fűszeres, de mióta én készítem, azóta ezzel nincs probléma. Mind minden recept, ez is számtalan módon variálható, és készítettem már fokhagymásan is (4-5 gerezd fokhagyma ehhez a mennyiséghez) kakukkfűvel és rozmaringgal.

Alapanyagok
500 g
csirkemáj
2 db
lilahagyma
50 g
zsír
ízlés szerint szárnyas vagy vadhús fűszerkeverék
1 db
alma
100 ml
főzőtejszín
100 g
vaj
ízlés szerint só, bors
vaj a kész pástétomhoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zsíron megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a megmosott és a hártyáktól megtisztított csirkemájat és addig pirítjuk, amíg az összes nedvesség el nem párolog. Hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt almát, a vajat, a tejszínt, a fűszereket és 5 percig pároljuk.
  3. Ezután botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy megfelelő dobozba rakjuk.
  4. Olvasztott vajat öntünk a tetejére, és másnapig hűtőben pihentetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása