Almás csirkemájpástétom

A családdal nagyon szeretjük a kenyérre kenhető sós krémeket, és ha tehetem, friss hozzávalókból próbálom elkészíteni a már megszokott bolti ízvilágot. Ez a májassal sincs másképp, azonban az almás csirkemájpástétom nem hasonlítható egyik, általunk ismert bolti termékhez sem. Ez annál sokkal finomabb! Rengeteg máj, semmi adalékanyag, és a sósságát is én állítom be. Mindig is mondtam, hogy a bolti májas kicsit túl fűszeres, de mióta én készítem, azóta ezzel nincs probléma. Mind minden recept, ez is számtalan módon variálható, és készítettem már fokhagymásan is (4-5 gerezd fokhagyma ehhez a mennyiséghez) kakukkfűvel és rozmaringgal.

Almás csirkemájpástétom

Hozzávalók

500 gcsirkemáj
2 dblilahagyma
50 gzsír
ízlés szerint szárnyas vagy vadhús fűszerkeverék
1 dbalma
100 mlfőzőtejszín
100 gvaj
ízlés szerint só, bors
vaj a kész pástétomhoz

Elkészítés menete

  1. A zsíron megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a megmosott és a hártyáktól megtisztított csirkemájat és addig pirítjuk, amíg az összes nedvesség el nem párolog. Hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt almát, a vajat, a tejszínt, a fűszereket és 5 percig pároljuk.
  3. Ezután botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy megfelelő dobozba rakjuk.
  4. Olvasztott vajat öntünk a tetejére, és másnapig hűtőben pihentetjük.