TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás csoda
Almás csoda
Recept Almás csoda
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.6.2020

Almás csoda

Szerintem ilyen finomsággal lehet az embereket levenni a lábukról. Az almás csoda pedig annyira finom, hogy nem lehet ellenállni és egy szelettel befejezni. Az alapja almás és kakaós piskóta, ami közrefogja a lágy almás-csokipudingos krémet. A kakaós piskótára kerül rá a vaníliacukorral megbolondított tejszínhab, majd pedig a tetejére jön a reszelt csokoládé. Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Almás piskóta:

150 g
porcukor
230 g
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
2 kv. kanál
őrölt fahéj
3 db
tojás
1,5 dl
olaj
1 dl
tej
400 g
reszelt alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve

Kakaós piskóta:

120 g
rétesliszt
100 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1,5 dl
tej

Almás töltelék:

900 g
alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 dl
tej
6 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
csokoládé ízű pudingpor

Szükségünk lesz még:

350 ml
habtejszín
1 csomag
vaníliacukor
100 g
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  2. A kakaós piskótához a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, felváltva a tejjel. A tésztát 38x24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb. 20 percig sütjük.
  3. Amíg a tésztalapok hűlnek, elkészítjük az almás tölteléket. Az almát edénybe tesszük és elkezdjük főzni. Amikor már szétfőtt, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a pudingporral csomómentesre kever tejjel és sűrű pudingot főzünk.
  4. Az almás piskótatésztára rákanalazzuk az almás pudingot, lefedjük a kakaós tésztával. A tetejét tejszínhabbal megkenjük (habtejszínt a vaníliacukorral felverjük), reszelt csokoládéval megszórjuk.
  5. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása