Almás csoda

Szerintem ilyen finomsággal lehet az embereket levenni a lábukról. Az almás csoda pedig annyira finom, hogy nem lehet ellenállni és egy szelettel befejezni. Az alapja almás és kakaós piskóta, ami közrefogja a lágy almás-csokipudingos krémet. A kakaós piskótára kerül rá a vaníliacukorral megbolondított tejszínhab, majd pedig a tetejére jön a reszelt csokoládé. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 12.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás csoda

Hozzávalók

Almás piskóta:
150 gporcukor
230 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
2 kv. kanálőrölt fahéj
3 dbtojás
1,5 dlolaj
1 dltej
400 greszelt alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve
Kakaós piskóta:
120 grétesliszt
100 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1,5 dltej
Almás töltelék:
900 galma, nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 dltej
6 ev. kanálkristálycukor
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:
350 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
100 greszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  2. A kakaós piskótához a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, felváltva a tejjel. A tésztát 38x24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb. 20 percig sütjük.
  3. Amíg a tésztalapok hűlnek, elkészítjük az almás tölteléket. Az almát edénybe tesszük és elkezdjük főzni. Amikor már szétfőtt, hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a pudingporral csomómentesre kever tejjel és sűrű pudingot főzünk.
  4. Az almás piskótatésztára rákanalazzuk az almás pudingot, lefedjük a kakaós tésztával. A tetejét tejszínhabbal megkenjük (habtejszínt a vaníliacukorral felverjük), reszelt csokoládéval megszórjuk.
  5. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.