TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-diós tekercs
Almás-diós tekercs
Recept Almás-diós tekercs
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Almás-diós tekercs

Lágy tekercs, leveles tésztából. Dióval és almával készül, a végeredmény pedig mesés! Az ízesítés már csak rajtunk múlik. Szerző: Jaja

Alapanyagok

Tészta:

1 csomag
leveles tészta

Almás töltelék:

2-3 db
alma, nagyobb
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
búzafinomliszt
1/2 kv. kanál
fahéj

Diós töltelék:

1/2 bögre
darált dió
3 ev. kanál
nádcukor
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
reszelt vagy apróra tört vajas keksz

Kenéshez:

1 db
tojás
1 kv. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztát 2 részre vágjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk.
  2. Az almát kockára vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a lisztet. 20 percig pihentetjük, ezalatt levet enged. A felesleges nedvet leöntjük.
  3. A diót, cukrot és kekszet elkeverjük.
  4. Az egyik tésztalapot megkenjük a diós töltelékkel, rászórjuk a kinyomkodott almás tölteléket. Ugyanígy járunk el a másik lappal is. Feltekerjük.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, tejjel felvert tojással megkenjük, a tetejére késsel pár bevágást készítünk.
  6. 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  7. Miután megsült, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása