Almás-diós tekercs

Recept Almás-diós tekercs

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Almás-diós tekercsRecept Almás-diós tekercs

Lágy tekercs, leveles tésztából. Dióval és almával készül, a végeredmény pedig mesés! Az ízesítés már csak rajtunk múlik. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Almás-diós tekercsRecept Almás-diós tekercs

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 csomagleveles tészta

Almás töltelék:

2-3 dbalma, nagyobb
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálfahéj

Diós töltelék:

1/2 bögredarált dió
3 ev. kanálnádcukor
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálreszelt vagy apróra tört vajas keksz

Kenéshez:

1 dbtojás
1 kv. kanáltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztát 2 részre vágjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk.
  2. Az almát kockára vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a lisztet. 20 percig pihentetjük, ezalatt levet enged. A felesleges nedvet leöntjük.
  3. A diót, cukrot és kekszet elkeverjük.
  4. Az egyik tésztalapot megkenjük a diós töltelékkel, rászórjuk a kinyomkodott almás tölteléket. Ugyanígy járunk el a másik lappal is. Feltekerjük.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, tejjel felvert tojással megkenjük, a tetejére késsel pár bevágást készítünk.
  6. 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  7. Miután megsült, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás