Almás-diós tekercs
Lágy tekercs, leveles tésztából. Dióval és almával készül, a végeredmény pedig mesés! Az ízesítés már csak rajtunk múlik. Szerző: Jaja
Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Rétesek
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 csomagleveles tészta
Almás töltelék:
2-3 dbalma, nagyobb
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
1/2 kv. kanálfahéj
Diós töltelék:
1/2 bögredarált dió
3 ev. kanálnádcukor
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálreszelt vagy apróra tört vajas keksz
Kenéshez:
1 dbtojás
1 kv. kanáltej
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztát 2 részre vágjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk.
- Az almát kockára vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a lisztet. 20 percig pihentetjük, ezalatt levet enged. A felesleges nedvet leöntjük.
- A diót, cukrot és kekszet elkeverjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečný závin s ořechy.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS