Almás-fahéjas kuglóf

Egy finom kuglóf a legszomorúbb napokon is képes vidámságot és némi jókedvet csempészni a konyhába. Nekem a kuglóf anyukámat és az otthon melegét juttatja eszembe, és szerencsére a gyerekeim is így vannak ezzel. Ha nem is hetente, de azért kéthetente készítek egy adag kuglófot, köztük ezt a puha és ízletes almás-fahéjas kuglófot is. A kész kuglófot csak porcukorral meghintem, és már tálalom is.

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Kuglófok, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-fahéjas kuglóf

Hozzávalók

Tészta:
180 gkristálycukor
180 grétesliszt
3 dbtojás
6 ev. kanáltej
4 ev. kanálolaj
1 kv. kanálfahéj
2 dbnagyobb alma
1/4 csomagsütőpor

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a fahéjat és ezzel is eldolgozzuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd fokozatosan beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét és a vékonyra szeletelt vagy lereszelt almát.
  3. Kivajazott kuglóf sütőformába öntjük a tésztát.
  4. 165 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük – tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.