TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Almás-fahéjas sajttorta
Almás-fahéjas sajttorta
Recept Almás-fahéjas sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az alma és fahéj keveréke már önmagában is tökéletes. Ha pedig mindez egy sajttortában bújik meg, akkor a siker garantált.

TopPetra TopPetra    ·   7.2.2022

Almás-fahéjas sajttorta

Az alma és fahéj keveréke már önmagában is tökéletes. Ha pedig mindez egy sajttortában bújik meg, akkor a siker garantált.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kekszes alap

200 g
cukormentes keksz (pl. Gullón), esetleg ízlés szerint bármilyen más keksz
60 g
vaj
1 kv. kanál
őrölt fahéj

Töltelék

500 g
lágy túró
150 g
krémsajt
2 db
tojás
60 g
nádcukor
2 ev. kanál
vanília ízű pudingpor
1 kv. kanál
őrölt fahéj
4 db
alma
1 csomag
fahéjas cukor
Szükség szerint víz

Öntet

1 db
alma
1 kv. kanál
őrölt fahéj
1/2 csomag
vanília ízű pudingpor
50–100 ml
víz
20 g
vaníliás fehérjepor
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A kekszet porrá törjük, fahéjjal és puha vajjal alaposan eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük (előtte sütőpapírral kibéleljük). A tészta csak az aljára kerül, a sütőforma oldalát nem szükséges vele bevonni. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A 4 almát megmossuk, kockára vágjuk fahéjas cukorral elkeverjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
  3. Az almát pépesítjük, nekem ebből a mennyiségből 450 g almás püré jött ki.
  4. A túrót a krémsajttal kikeverjük. Beledolgozzuk a tojást, az almapürét, a pudingport, fahéjat, lisztet.
  5. Az almás tölteléket a tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, 155 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet teszünk. Miután megsült, a sütő ajtaját lenyitjuk, a sütőt lekapcsoljuk, fél órát pihentetjük.
  6. Az öntethez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük. A pudingport és fahéjat a vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almához. Sűrű krémet főzünk, ezután keverjük bele a fehérjeport. A végén biztonság kedvéért turmixoljuk.
  7. Az öntetet a kihűlt torta tetejére tesszük, elegyengetjük, hűtőszekrénybe helyezzük. Amikor már kihűlt, almával díszítjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása