Almás-fahéjas sajttorta

Recept Almás-fahéjas sajttorta

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma és fahéj keveréke már önmagában is tökéletes. Ha pedig mindez egy sajttortában bújik meg, akkor a siker garantált.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

200 gcukormentes keksz (pl. Gullón), esetleg ízlés szerint bármilyen más keksz
60 gvaj
1 kv. kanálőrölt fahéj

Töltelék

500 glágy túró
150 gkrémsajt
2 dbtojás
60 gnádcukor
2 ev. kanálvanília ízű pudingpor
1 kv. kanálőrölt fahéj
4 dbalma
1 csomagfahéjas cukor
Szükség szerint víz

Öntet

1 dbalma
1 kv. kanálőrölt fahéj
1/2 csomagvanília ízű pudingpor
50–100 mlvíz
20 gvaníliás fehérjepor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük, fahéjjal és puha vajjal alaposan eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük (előtte sütőpapírral kibéleljük). A tészta csak az aljára kerül, a sütőforma oldalát nem szükséges vele bevonni. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A 4 almát megmossuk, kockára vágjuk fahéjas cukorral elkeverjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
  3. Az almát pépesítjük, nekem ebből a mennyiségből 450 g almás püré jött ki.
  4. A túrót a krémsajttal kikeverjük. Beledolgozzuk a tojást, az almapürét, a pudingport, fahéjat, lisztet.
  5. Az almás tölteléket a tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, 155 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet teszünk. Miután megsült, a sütő ajtaját lenyitjuk, a sütőt lekapcsoljuk, fél órát pihentetjük.
  6. Az öntethez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük. A pudingport és fahéjat a vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almához. Sűrű krémet főzünk, ezután keverjük bele a fehérjeport. A végén biztonság kedvéért turmixoljuk.
  7. Az öntetet a kihűlt torta tetejére tesszük, elegyengetjük, hűtőszekrénybe helyezzük. Amikor már kihűlt, almával díszítjük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás