Almás-fahéjas sajttorta
Az alma és fahéj keveréke már önmagában is tökéletes. Ha pedig mindez egy sajttortában bújik meg, akkor a siker garantált.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Kekszes alap
200 gcukormentes keksz (pl. Gullón), esetleg ízlés szerint bármilyen más keksz
60 gvaj
1 kv. kanálőrölt fahéj
Töltelék
500 glágy túró
150 gkrémsajt
2 dbtojás
60 gnádcukor
2 ev. kanálvanília ízű pudingpor
1 kv. kanálőrölt fahéj
4 dbalma
1 csomagfahéjas cukor
Szükség szerint víz
Öntet
1 dbalma
1 kv. kanálőrölt fahéj
1/2 csomagvanília ízű pudingpor
50–100 mlvíz
20 gvaníliás fehérjepor
- A kekszet porrá törjük, fahéjjal és puha vajjal alaposan eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformába tesszük (előtte sütőpapírral kibéleljük). A tészta csak az aljára kerül, a sütőforma oldalát nem szükséges vele bevonni. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
- A 4 almát megmossuk, kockára vágjuk fahéjas cukorral elkeverjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
- Az almát pépesítjük, nekem ebből a mennyiségből 450 g almás püré jött ki.
- A túrót a krémsajttal kikeverjük. Beledolgozzuk a tojást, az almapürét, a pudingport, fahéjat, lisztet.
- Az almás tölteléket a tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, 155 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütő aljára egy bögre vizet teszünk. Miután megsült, a sütő ajtaját lenyitjuk, a sütőt lekapcsoljuk, fél órát pihentetjük.
- Az öntethez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük. A pudingport és fahéjat a vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almához. Sűrű krémet főzünk, ezután keverjük bele a fehérjeport. A végén biztonság kedvéért turmixoljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečno-skořicový cheesecake.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jablkovo-škoricový cheesecake.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Apple Pie Cheesecake - fruchtiger Apfel-Zimt-Käsekuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS