TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Almás gombóc,tojás nélkül (2 hozzávalóból)
Almás gombóc,tojás nélkül (2 hozzávalóból)
Recept Almás gombóc,tojás nélkül (2 hozzávalóból)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2016

Almás gombóc,tojás nélkül (2 hozzávalóból)

Ez a fantasztikus édesség, az almás gombóc, tojás nélkül tényleg csak csupán két fő hozzávalóból készül el, amit a többi már csak kiegészítő, amivel megszórjuk, esetleg még vonzóbbá tesszük. Mondanom se kel, hogy amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan is tűnik el a tányérról. Kevés ennél egyszerűbb olyan édességet ismerek, ami ennyire elnyerte a család tetszését.

Alapanyagok
1 kg
reszelt alma
260 g
rétesliszt
a gombócok formázásához finomliszt vagy rétesliszt
olvasztott vaj amivel meglocsoljuk a gombócokat
darált dió vagy lágy túró
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát megpucoljuk, megmossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát elkeverjük a rétesliszttel és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  2. A gombócok tésztája finom puha, bár kissé ragadós. Ha netán az alma nagyon lédús, akkor a tésztához még nyugodtan adható rétesliszt, ezután elkeverjük és további 30 percig pihentetjük.
  3. Ezután elkezdjük formázni a gombócokat (kb. 3 cm-es gombócok, a nagyobbakat nem javaslom, mert nehezebben főnek meg). Én ezt úgy csinálom, hogy egy evőkanállal egy adag tésztát kiveszek, ezt egy liszttel teli tálba rakom, beleforgatom, és a kezemmel megformázom a gombócokat.
  4. A gombócokat forrásban lévő vízbe teszem és 5-7 percig főzöm. Az első 1-2 percben a gombócokat az edény aljáról fel-felemelem, hogy nehogy az edény aljára ragadjanak.
  5. 5 perc után egy gombócot kiveszek, félbevágok és megkóstolom. Ha már jó, akkor a többi gombócot kiveszem a vízből, ha nem, akkor még 2-3 percig főzöm.
  6. A gombócokat lecsepegtetem, majd tányérra teszem, olvasztott vajjal lelocsolom és darált dióval, esetleg túróval vagy porcukorral meghintem (a fotón darált dióval hintettem meg).

*Megjegyzés: a recept tényleg tojás nélkül készül. Persze próbáltam már tojással is, úgy is készíthető.

Blogom:Recepty z mojejkuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása