TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás ízbomba - egyszerűen
Almás ízbomba - egyszerűen
Recept Almás ízbomba - egyszerűen
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az almával egyszerűen nem tudok betelni, éppen ezért jobbnál jobb süteményes recepteket próbálok ki. Legutóbb az almás ízbombára esett a választás. A tészta egyszerű, a krém egyszerű, szinte gyerekjáték az egész. Az almánál szándékosan nem tüntettem fel a cukor mennyiségét. Én savanykásan szeretem, éppen ezért kevesebb, csak 1-2 kanál cukrot használok, de ez a mennyiség ízlés szerint növelhető.

Viki78    ·   30.10.2017

Almás ízbomba - egyszerűen

Az almával egyszerűen nem tudok betelni, éppen ezért jobbnál jobb süteményes recepteket próbálok ki. Legutóbb az almás ízbombára esett a választás. A tészta egyszerű, a krém egyszerű, szinte gyerekjáték az egész. Az almánál szándékosan nem tüntettem fel a cukor mennyiségét. Én savanykásan szeretem, éppen ezért kevesebb, csak 1-2 kanál cukrot használok, de ez a mennyiség ízlés szerint növelhető.

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
rétesliszt
200 g
kristálycukor
4 db
tojás
1 csomag
sütőpor
100 ml
olaj
100 ml
víz

Töltelék:

1 kg
reszelt alma
ízlés szerint kristálycukor
2 csomag
vaníliapuding
300 ml
víz
1 csomag
vaníliacukor
2 kv. kanál
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Lassan hozzákeverjük az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet tészta állagúvá dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliacukrot és a fahéjat.
  4. Egy edényben 300 ml vizet melegítünk, hozzáadjuk a vaníliapudingot, az ízesített reszelt almát és sűrű krémet főzünk.
  5. A krémmel megkenjük a puha tésztát, majd megvárjuk, míg a krém megköt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása