Almás ízbomba - egyszerűen

Recept Almás ízbomba - egyszerűen
KÜLDÖTT KÉPEK

Az almával egyszerűen nem tudok betelni, éppen ezért jobbnál jobb süteményes recepteket próbálok ki. Legutóbb az almás ízbombára esett a választás. A tészta egyszerű, a krém egyszerű, szinte gyerekjáték az egész. Az almánál szándékosan nem tüntettem fel a cukor mennyiségét. Én savanykásan szeretem, éppen ezért kevesebb, csak 1-2 kanál cukrot használok, de ez a mennyiség ízlés szerint növelhető.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 grétesliszt
200 gkristálycukor
4 dbtojás
1 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz

Töltelék:

1 kgreszelt alma
ízlés szerint kristálycukor
2 csomagvaníliapuding
300 mlvíz
1 csomagvaníliacukor
2 kv. kanálfahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Lassan hozzákeverjük az olajat, a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet tészta állagúvá dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliacukrot és a fahéjat.
  4. Egy edényben 300 ml vizet melegítünk, hozzáadjuk a vaníliapudingot, az ízesített reszelt almát és sűrű krémet főzünk.
  5. A krémmel megkenjük a puha tésztát, majd megvárjuk, míg a krém megköt.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás