Almás-kakaós kalács

Recept Almás-kakaós kalács
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagymamáink régi receptjeit elővéve, elcsodálkozunk azon, hogy mennyi hasonlóság is van a két generáció közt. Íme egy recept, amit nemrég találtam, kicsit feltuningoltam - ez az almás-kakaós kalács! És ahogy régen én szerettem, most épp úgy imádják az unokáim is!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gbúza finomliszt
200 gkristálycukor
3 dbtojás
150 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
3-4 dbalma
2 ev. kanálkakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojás kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük az olajat, a sütőporral összekevert lisztet, az apró lyukú reszelőn lereszelt almát, végül a kakaót.
  2. A tésztát egy zsiradékkal kikent tepsibe öntjük, és 20 perc alatt 180 °C-on készre sütjük (elvégezzük a fogpiszkálótesztet – ha a tészta még ragadós, akkor tovább sütjük). A sütéshez kerek sütőformát használtam.
  3. Miután a sütemény megsült, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és gyümölccsel, és már tálalhatjuk is.

 

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás