Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal

Ha szeretjük az édességeket és a hetedik mennyországban szeretnénk magunkat érezni, akkor erősen ajánlom az almás-kakaós piskóta elkészítését, amit az almás-csokoládépudingos töltelék, a tejszínhab és a reszelt csokoládé tesz igazán izgalmassá. Az alap tészta az almás piskóta és a kakaós piskóta, ami közé a csokipudingból és reszelt almából készült töltelék kerül, a tetejére pedig a többi hozzávaló. Egyszerűen fantasztikus! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 14.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-kakaós piskóta almás-pudingos töltelékkel, tejszínhabbal

Hozzávalók

Almás piskóta:
150 gporcukor
230 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
2 kv. kanálőrölt fahéj
3 dbtojás
1,5 dlolaj
1 dltej
400 gnagy lyukú reszelőn lereszelt alma
Kakaós piskóta:
120 grétesliszt
100 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1,5 dltej
Almás töltelék:
900 gnagy lyukú reszelőn lereszelt alma
2 dltej
6 ev. kanálkristálycukor
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:
350 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
100 greszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 30 percig sütjük.
  2. A következő lépés a kakaós piskóta: a tojást a cukorral habosra verjük, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 38x25 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. Mindkét tészta esetében tűteszttel győződünk meg arról, hogy megsült-e.
  4. Hozzálátunk az almás töltelékhez: a reszelt almát edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tejben csomómentesre kevert pudingport, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  5. Az almás piskótára ráöntjük az almás csokipudingot, lefedjük a kakaós piskótatésztával. Tetejét vaníliacukorral habbá vert habtejszínnel kenjük meg, a tetejét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.