Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel

Recept Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma örök kedvenc! Verhetetlen, és még azok is megeszik az almás-kakaós süteményemet, akik az almát nem szeretik. A tészta finom, fűszeres, a tetején pedig a lekvár és a csokis-tejfölös öntet zseniálissá teszi! A felkockázott sütemény nem tart sokáig, olyan még nem volt, hogy fél napig kitartson. Sebaj, ha a család ismét megkívánja, nem marad más hátra, mint ismét elkészíteni. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml)

5 dbnagyobb alma
2,5 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögrelangyos tej
1/2 bögreolaj
2 dbtojás
2 kv. kanálőrölt fahéj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagsütőpor

Szükségünk lesz még:

lekvár kenéshez
125 mltejföl
150 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (kb. 700 g alma maradt).
  2. Az almához adjuk a többi hozzávalót, jó alaposan elkeverjük.
  3. A 30x40 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, ráöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, lekvárral megkenjük.
  5. A csokoládét felolvasztjuk, elkeverjük a tejföllel, és ezzel kenjük meg a sütemény tetejét.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás