Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel
Az alma örök kedvenc! Verhetetlen, és még azok is megeszik az almás-kakaós süteményemet, akik az almát nem szeretik. A tészta finom, fűszeres, a tetején pedig a lekvár és a csokis-tejfölös öntet zseniálissá teszi! A felkockázott sütemény nem tart sokáig, olyan még nem volt, hogy fél napig kitartson. Sebaj, ha a család ismét megkívánja, nem marad más hátra, mint ismét elkészíteni. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta (1 bögre = 250 ml)
5 dbnagyobb alma
2,5 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögrelangyos tej
1/2 bögreolaj
2 dbtojás
2 kv. kanálőrölt fahéj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagsütőpor
Szükségünk lesz még:
lekvár kenéshez
125 mltejföl
150 gcsokoládé
- Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (kb. 700 g alma maradt).
- Az almához adjuk a többi hozzávalót, jó alaposan elkeverjük.
- A 30x40 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, ráöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Miután megsült, lekvárral megkenjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS