TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel
Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel
Recept Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.7.2020

Almás-kakaós szelet csokoládés-tejfölös öntettel

Az alma örök kedvenc! Verhetetlen, és még azok is megeszik az almás-kakaós süteményemet, akik az almát nem szeretik. A tészta finom, fűszeres, a tetején pedig a lekvár és a csokis-tejfölös öntet zseniálissá teszi! A felkockázott sütemény nem tart sokáig, olyan még nem volt, hogy fél napig kitartson. Sebaj, ha a család ismét megkívánja, nem marad más hátra, mint ismét elkészíteni. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml)

5 db
nagyobb alma
2,5 bögre
rétesliszt
1 bögre
kristálycukor
1 bögre
langyos tej
1/2 bögre
olaj
2 db
tojás
2 kv. kanál
őrölt fahéj
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz még:

lekvár kenéshez
125 ml
tejföl
150 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (kb. 700 g alma maradt).
  2. Az almához adjuk a többi hozzávalót, jó alaposan elkeverjük.
  3. A 30x40 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, ráöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, lekvárral megkenjük.
  5. A csokoládét felolvasztjuk, elkeverjük a tejföllel, és ezzel kenjük meg a sütemény tetejét.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása