Almás kaland sütés nélkül, tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt

Recept Almás kaland sütés nélkül, tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

Frissítő finomság. Az almával tele az éléskamra, adja magát a dolog, hogy valami finomságot készítsek belőle. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

Világos és kakaós háztartási keksz

Krém:

400 mlhabtejeszín
2 csomagvaníliacukor
400 mltejföl

Almás réteg:

1 kgalma
2 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
500 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a magas falú tepsit, fóliával kibéleljük.
  2. Az almát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vanília- és fahéjas cukrot, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk az 500 ml vízben csomómentesre kevert pudingport és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a lángról, még forrón beleöntjük a tepsibe.
  3. A habtejszínt vaníliacukorral habbá verjük, majd a tejföllel eldolgozzuk. Rákanalazzuk a kihűlt pudingos rétegre, elegyengetjük.
  4. Felváltva rátesszük a kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már minden réteg megkötött, a fóliával együtt kifordítjuk a tepsiből. A fóliát lehúzzuk, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás