TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Almás kaland sütés nélkül, tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt
Almás kaland sütés nélkül, tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt
Recept Almás kaland sütés nélkül, tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.10.2021

Almás kaland sütés nélkül, tejfölös-tejszínes krémmel, 15 perc alatt

Frissítő finomság. Az almával tele az éléskamra, adja magát a dolog, hogy valami finomságot készítsek belőle. Szerző: Karambola

15 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

Világos és kakaós háztartási keksz

Krém:

400 ml
habtejeszín
2 csomag
vaníliacukor
400 ml
tejföl

Almás réteg:

1 kg
alma
2 csomag
vaníliacukor
1 csomag
fahéjas cukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
500 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a magas falú tepsit, fóliával kibéleljük.
  2. Az almát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vanília- és fahéjas cukrot, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk az 500 ml vízben csomómentesre kevert pudingport és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a lángról, még forrón beleöntjük a tepsibe.
  3. A habtejszínt vaníliacukorral habbá verjük, majd a tejföllel eldolgozzuk. Rákanalazzuk a kihűlt pudingos rétegre, elegyengetjük.
  4. Felváltva rátesszük a kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már minden réteg megkötött, a fóliával együtt kifordítjuk a tepsiből. A fóliát lehúzzuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása