Almás kókuszos reszelt kocka

Hozzáadta: TopPetra, 25.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Legjobb desszertek, Reszelt sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK
Az almás-kókuszos reszelt kocka ideális megoldás lehet az unalmas hétköznapokra. Sok ízzel játszik, amik együtt alkotnak igazi harmóniát! Én és a család nagyon szeretjük, és az elkészítése sem bonyolult. A hozzávalókat egyszerűen be tudjuk szerezni, a trükkje pedig az, hogy a tésztát tényleg hagyjuk jó alaposan lehűlni. Az összeállítás már gyerekjáték, a többi pedig a sütőn múlik. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Legjobb desszertek, Reszelt sütemény
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gfinomliszt
100 gporcukor
5 dbtojássárga
1 csomagsütőpor
250 gvaj
3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanáltejföl
Töltelék:
200 gkókuszreszelék
5 dbtojásfehérje
150 gporcukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
180 gtejföl
1 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
1 kgalma
3 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanálvíz
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálőrölt fahéj
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, kis kockára vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet és kis lángon elkezdjük főzni. Időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot és a fahéjat, majd amikor már az alma puhára főtt, levesszük a tűzről és kihűtjük.
- 2 evőkanál lisztet félreteszünk, a maradékot tálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a porcukrot, a tojássárgát, a felkockázott vajat és a tejfölt. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát két részre szedjük, mindegyiket fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kevés az időn vagy meg akarjuk gyorsítani, akkor fagyasztóba is tehetjük.
- Az egyik tésztát lisztes felületen tepsi méretűre nyújtjuk (a féletett lisztet használjuk). A tepsi mérete ebben az esetben 25x35 cm. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a tésztát, erre kerül az almás töltelék fele, az almásra pedig a kókuszos töltelék, majd befejezésnek a maradék almás töltelék. A tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a másik tésztaadagot.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS