Almás-krémes szelet

Recept Almás-krémes szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Újabb remekmű leveles tésztából, piskótából, reszelt almából és vaníliapudingból. Az elkészítéshez nem kell sok konyhai tudomány, talán csak a puding főzése jelenthet egy kis nehézséget. Az almát vaníliacukorral és fahéjjal ízesítettem, és természetesen mindenki saját ízlése szerint szórhatja rá ezeket a finomságokat. Az almából felszabaduló felesleges nedvességet a tészta és a piskóta is magába szívja, az alma aromája csodásan átjár minden réteget.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 csomagleveles tészta
1 csomagpiskóta
500 galma
1 csomagvaníliacukor
csipet fahéj
1 dbtojás

Vaníliapuding:

1 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálkeményítő
3 ev. kanálkristálycukor
500 mltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az egyik csomag leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, kivajazott tepsire tesszük, a kilógó részeket levágjuk.
  2. A tésztát egy réteg piskótával rakjuk meg, erre tesszük rá a reszelt almát. Fahéjjal és vaníliacukorral megszórjuk.
  3. A hozzávalókból elkészítjük a sűrű pudingot, amit rákanalazunk az almás réteg tetejére. Lefedjük a második lap leveles tésztával.
  4. A tetejét felvert tojással megkenjük, villával kibökdössük, 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás