TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-krémes szelet
Almás-krémes szelet
Recept Almás-krémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.8.2018

Almás-krémes szelet

Újabb remekmű leveles tésztából, piskótából, reszelt almából és vaníliapudingból. Az elkészítéshez nem kell sok konyhai tudomány, talán csak a puding főzése jelenthet egy kis nehézséget. Az almát vaníliacukorral és fahéjjal ízesítettem, és természetesen mindenki saját ízlése szerint szórhatja rá ezeket a finomságokat. Az almából felszabaduló felesleges nedvességet a tészta és a piskóta is magába szívja, az alma aromája csodásan átjár minden réteget.

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 csomag
leveles tészta
1 csomag
piskóta
500 g
alma
1 csomag
vaníliacukor
csipet fahéj
1 db
tojás

Vaníliapuding:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 ev. kanál
keményítő
3 ev. kanál
kristálycukor
500 ml
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az egyik csomag leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, kivajazott tepsire tesszük, a kilógó részeket levágjuk.
  2. A tésztát egy réteg piskótával rakjuk meg, erre tesszük rá a reszelt almát. Fahéjjal és vaníliacukorral megszórjuk.
  3. A hozzávalókból elkészítjük a sűrű pudingot, amit rákanalazunk az almás réteg tetejére. Lefedjük a második lap leveles tésztával.
  4. A tetejét felvert tojással megkenjük, villával kibökdössük, 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása