Almás-krémes szelet

Hozzáadta: TopPetra, 28.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Tészták, Leveles tészta, Édes sütemények
Újabb remekmű leveles tésztából, piskótából, reszelt almából és vaníliapudingból. Az elkészítéshez nem kell sok konyhai tudomány, talán csak a puding főzése jelenthet egy kis nehézséget. Az almát vaníliacukorral és fahéjjal ízesítettem, és természetesen mindenki saját ízlése szerint szórhatja rá ezeket a finomságokat. Az almából felszabaduló felesleges nedvességet a tészta és a piskóta is magába szívja, az alma aromája csodásan átjár minden réteget.
Hozzáadta: TopPetra, 28.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Tészták, Leveles tészta, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Vaníliapuding:
- Az egyik csomag leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, kivajazott tepsire tesszük, a kilógó részeket levágjuk.
- A tésztát egy réteg piskótával rakjuk meg, erre tesszük rá a reszelt almát. Fahéjjal és vaníliacukorral megszórjuk.
- A hozzávalókból elkészítjük a sűrű pudingot, amit rákanalazunk az almás réteg tetejére. Lefedjük a második lap leveles tésztával.
- A tetejét felvert tojással megkenjük, villával kibökdössük, 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.