Almás-krémes szelet

Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha valamit lehet szeretni, akkor az biztosan az almás-krémes szelet! A puha tésztának, az édes vaníliapudingos krémnek és a tetején lévő csokiöntetnek kevesen tudnak ellenállni. Hogy fokozzunk az élményen, a tetejét kedvünkre díszíthetjük, akár tejszínhabbal, akár csokoládéval és gyümölccsel. Kiváló kísérője a vaníliafagylalt és a kávé, de természetesen önmagában is élmény fogyasztani! Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
8 ev. kanálbúzafinomliszt
8 ev. kanálrétesliszt
8 ev. kanálporcukor
1 csomagsütőpor
8 ev. kanálolaj
8 ev. kanáltej
3 dbtojás
3 dbalma
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor
Öntet:
100 gfőzőcsokoládé
200 gtejföl
- Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat az almát leszámolva alaposan eldolgozzuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (38x25 cm).
- A krémhez a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A még forró pudingot rákenjük a megsült tésztára és megvárjuk, míg kihűl. Miután kihűlt, rákerül a csokoládés öntet.
- A csokiöntethez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és simára keverjük a tejföllel.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Výborná a rychlá jablečná buchta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS