Almás-krémes szelet

Recept Almás-krémes szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha valamit lehet szeretni, akkor az biztosan az almás-krémes szelet! A puha tésztának, az édes vaníliapudingos krémnek és a tetején lévő csokiöntetnek kevesen tudnak ellenállni. Hogy fokozzunk az élményen, a tetejét kedvünkre díszíthetjük, akár tejszínhabbal, akár csokoládéval és gyümölccsel. Kiváló kísérője a vaníliafagylalt és a kávé, de természetesen önmagában is élmény fogyasztani! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

8 ev. kanálbúzafinomliszt
8 ev. kanálrétesliszt
8 ev. kanálporcukor
1 csomagsütőpor
8 ev. kanálolaj
8 ev. kanáltej
3 dbtojás
3 dbalma

Krém:

1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor

Öntet:

100 gfőzőcsokoládé
200 gtejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat az almát leszámolva alaposan eldolgozzuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (38x25 cm).
  2. Az almát felszeleteljük, rátesszük a tésztára, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A krémhez a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. A még forró pudingot rákenjük a megsült tésztára és megvárjuk, míg kihűl. Miután kihűlt, rákerül a csokoládés öntet.
  4. A csokiöntethez a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és simára keverjük a tejföllel.
  5. A süteményt kedvünkre díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás