Almás máglyarakás

Recept Almás máglyarakás
KÜLDÖTT KÉPEK

Ennek a máglyarakásnak nemcsak az almában a különlegessége, hanem abban is, hogy kifli helyett toast kenyérből készül. Ha van otthon elfekvőben, akkor harjá, érdemes kipróbálni! Szerző: Dulinka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

10 darabtoast kenyér
5 dbnagyobb alma
4 ev. kanálfahéjas cukor

Túrós töltelék:

350 gtúró
1 dbtojás
1 ev. kanálvaníliacukor

Kenyér mártogatásához:

50 mltej
1 ev. kanálvaníliacukor
3 dbtojás

Kell még:

3 ev. kanálmazsola
Ízlés szerintrum
1 marékdió
2 kv. kanálvaj
Szükség szerintzsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mazsolát rumba áztatjuk, legalább egy órával a felhasználás előtt. Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kockázzuk, fahéjas cukorral megszórjuk.
  2. A túrós töltelékhez a tojássárgát a túróval és vaníliacukorral kikeverjük, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A mártogatáshoz a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. A sütőtálat kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk. A toast kenyereket a cukor, tej, tojás keverékébe forgatjuk, mindkét felét, majd a kenyerek felét a sütőtál aljára tesszük.
  5. Rátesszük az almát és a diót. A mazsolát leszűrjük, rászórjuk (a rumot felfogjuk). Erre jön a túrós töltelék, majd a maradék mártogatott kenyérrel lefedjük.
  6. A rumot, 2 kávéskanál vajat és diót addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Rálocsoljuk a kenyérre. 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

Blogom: Dobroty dulinka

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás