TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás máglyarakás
Almás máglyarakás
Recept Almás máglyarakás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ennek a máglyarakásnak nemcsak az almában a különlegessége, hanem abban is, hogy kifli helyett toast kenyérből készül. Ha van otthon elfekvőben, akkor harjá, érdemes kipróbálni! Szerző: Dulinka

TopPetra TopPetra    ·   28.12.2021

Almás máglyarakás

Ennek a máglyarakásnak nemcsak az almában a különlegessége, hanem abban is, hogy kifli helyett toast kenyérből készül. Ha van otthon elfekvőben, akkor harjá, érdemes kipróbálni! Szerző: Dulinka

Alapanyagok

Alap:

10 darab
toast kenyér
5 db
nagyobb alma
4 ev. kanál
fahéjas cukor

Túrós töltelék:

350 g
túró
1 db
tojás
1 ev. kanál
vaníliacukor

Kenyér mártogatásához:

50 ml
tej
1 ev. kanál
vaníliacukor
3 db
tojás

Kell még:

3 ev. kanál
mazsola
Ízlés szerint
rum
1 marék
dió
2 kv. kanál
vaj
Szükség szerint
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A mazsolát rumba áztatjuk, legalább egy órával a felhasználás előtt. Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kockázzuk, fahéjas cukorral megszórjuk.
  2. A túrós töltelékhez a tojássárgát a túróval és vaníliacukorral kikeverjük, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A mártogatáshoz a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. A sütőtálat kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk. A toast kenyereket a cukor, tej, tojás keverékébe forgatjuk, mindkét felét, majd a kenyerek felét a sütőtál aljára tesszük.
  5. Rátesszük az almát és a diót. A mazsolát leszűrjük, rászórjuk (a rumot felfogjuk). Erre jön a túrós töltelék, majd a maradék mártogatott kenyérrel lefedjük.
  6. A rumot, 2 kávéskanál vajat és diót addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Rálocsoljuk a kenyérre. 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

Blogom: Dobroty dulinka

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása