Almás-mazsolás zsemlefelfújt, avagy a cseh žemlovka

Hozzáadta: TopPetra, 12.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Alma
KÜLDÖTT KÉPEK
A cseh konyhának megvan a maga varázsa, és bizony az édességek terén is nagyot alkottak. Egyik ilyen hatalmas kedvenc a zsemlefelfújt, ami ebben az esetben száraz kalács, alma, mazsola, vaníliás tej és tojáshab segítségével készült el. A recept akkor is tökéletes, ha a család hozzá sem nyúlt a kalácshoz, az pedig egyszerűen kiszáradt. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Alma
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 dbfonott kalács
6 dbalma
2 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanállekvár
100 gmazsola
Vaníliakrém:
300 mltej
3 dbtojássárga
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálvaníliakivonat
Hab:
3 dbtojásfehérje
1 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanállekvár
- Előkészítjük a 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformát. Az alját sütőpapírral kibéleljük. A tepsit 180 fokra előmelegítjük.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját kiszedjük és vékonyra szeleteljük.
- A kalácsot felvágjuk, kb. fél cent vastagra, kibéleljük vele a forma alját és meglocsoljuk a vaníliás tejjel. A kalács csodásan magába szívja az ízesített tejet, majd lekvárral megkenjük, rátesszük az almát, cukorral és mazsolával megszórjuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- 20-25 percre betesszük a sütőbe. Amíg a felfújtunk sül, elkészítjük a tojáshabot.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Scheiterhaufen mit Äpfeln, Rosinen und Schneehaube an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS