Almás-mézes kuglóf

Recept Almás-mézes kuglóf
KÜLDÖTT KÉPEK

A hidegebb napok alkalmával mindig jól esik a melegséget árasztó édesség, sütemény, desszert. A számtalan választék közül legutóbb az almás-mézes kuglófot készítettem el. Megkívántam, és nagyon jól tettem! A tésztájába nemcsak alma és méz került, hanem mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített sütőpor is. Ettől lesz a kuglóf igazán különleges és pikáns. A megsült kuglóf tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és persze jöhet a számomra elmaradhatatlan csokiöntet.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kb. 16 adaghoz:

2 dbalma
2 bögrerétesliszt
50 mltej
1/2 bögre növényi olaj
1/2 bögreporcukor
2 dbtojás
2 ev. kanálméz
1 csomagsütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a hozzávalókat.
  2. Az almát lereszeljük. Nekem ebből a mennyiségből 1 bögrényi reszelt alma lett. A reszelt almát tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sütőport, a cukrot, a tejet, az olajat és a mézet.
  3. Alaposan eldolgozzuk.
  4. A kuglóf sütőformát vajjal kikenjük, liszttel vagy kukoricadarával beszórjuk. Az almás tésztát beletesszük az előkészített sütőformába.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30-35 percig sütjük.
  6. Miután megsült, a sütőt lekapcsoljuk, a kuglófot kivesszük és pihentetjük. Miután már kellően kihűlt, egy tányérra kifordítjuk.
  7. Önmagában is nagyon ízletes, de akár csokiöntettel is meglocsolhatjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás