TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-morzsás szelet
Almás-morzsás szelet
Recept Almás-morzsás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy újabb remek inspiráció alma felhasználásával, ami nem más, mint az almás-morzsás szelet. Az elkészítése végtelenük egyszerű. Lényegében a száraz hozzávalókat elkeverjük, az almát lereszeljük, majd egész egyszerűen elkezdjük rétegezni. A süteményt fahéjas cukorral és mazsolával dobhatjuk fel, na meg persze akár pár csepp rummal is, majd a végén az egészet 40 perc alatt készre sütjük. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   8.11.2018

Almás-morzsás szelet

Egy újabb remek inspiráció alma felhasználásával, ami nem más, mint az almás-morzsás szelet. Az elkészítése végtelenük egyszerű. Lényegében a száraz hozzávalókat elkeverjük, az almát lereszeljük, majd egész egyszerűen elkezdjük rétegezni. A süteményt fahéjas cukorral és mazsolával dobhatjuk fel, na meg persze akár pár csepp rummal is, majd a végén az egészet 40 perc alatt készre sütjük. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
búzadara
200 g
rétesliszt
200 g
kristálycukor
1/2 csomag
sütőpor
1 kg
megtisztított alma
1 csomag
fahéjas cukor
60 g
olvasztott vaj
aprított dió
mazsola
kevés rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A darát, lisztet, cukrot, sütőport elkeverjük és három egyenlő részre osztjuk. A 32x22 cm-es tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, az aljára pedig rászórjuk a keverék harmadát.
  2. Az almát lereszeljük, felét rákanalazzuk a száraz hozzávalókra.
  3. Erre kerül a száraz hozzávalók következő harmada, egy újabb almás réteg, amit megszórunk a mazsolával és a fahéjas cukorral.
  4. A tetejére kerül az utolsó harmad száraz morzsa.
  5. Olvasztott vajjal és rummal meglocsoljuk.
  6. 180 fokon 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása