Almás-morzsás szelet

Egy újabb remek inspiráció alma felhasználásával, ami nem más, mint az almás-morzsás szelet. Az elkészítése végtelenük egyszerű. Lényegében a száraz hozzávalókat elkeverjük, az almát lereszeljük, majd egész egyszerűen elkezdjük rétegezni. A süteményt fahéjas cukorral és mazsolával dobhatjuk fel, na meg persze akár pár csepp rummal is, majd a végén az egészet 40 perc alatt készre sütjük. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 8.11.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Almás-morzsás szelet

Hozzávalók

200 gbúzadara
200 grétesliszt
200 gkristálycukor
1/2 csomagsütőpor
1 kgmegtisztított alma
1 csomagfahéjas cukor
60 golvasztott vaj
aprított dió
mazsola
kevés rum

Elkészítés menete

  1. A darát, lisztet, cukrot, sütőport elkeverjük és három egyenlő részre osztjuk. A 32x22 cm-es tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, az aljára pedig rászórjuk a keverék harmadát.
  2. Az almát lereszeljük, felét rákanalazzuk a száraz hozzávalókra.
  3. Erre kerül a száraz hozzávalók következő harmada, egy újabb almás réteg, amit megszórunk a mazsolával és a fahéjas cukorral.
  4. A tetejére kerül az utolsó harmad száraz morzsa.
  5. Olvasztott vajjal és rummal meglocsoljuk.
  6. 180 fokon 40 percig sütjük.