Almás-morzsás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 8.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
KÜLDÖTT KÉPEK
Egy újabb remek inspiráció alma felhasználásával, ami nem más, mint az almás-morzsás szelet. Az elkészítése végtelenük egyszerű. Lényegében a száraz hozzávalókat elkeverjük, az almát lereszeljük, majd egész egyszerűen elkezdjük rétegezni. A süteményt fahéjas cukorral és mazsolával dobhatjuk fel, na meg persze akár pár csepp rummal is, majd a végén az egészet 40 perc alatt készre sütjük. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
200 gbúzadara
200 grétesliszt
200 gkristálycukor
1/2 csomagsütőpor
1 kgmegtisztított alma
1 csomagfahéjas cukor
60 golvasztott vaj
aprított dió
mazsola
kevés rum
- A darát, lisztet, cukrot, sütőport elkeverjük és három egyenlő részre osztjuk. A 32x22 cm-es tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, az aljára pedig rászórjuk a keverék harmadát.
- Az almát lereszeljük, felét rákanalazzuk a száraz hozzávalókra.
- Erre kerül a száraz hozzávalók következő harmada, egy újabb almás réteg, amit megszórunk a mazsolával és a fahéjas cukorral.
- A tetejére kerül az utolsó harmad száraz morzsa.
- Olvasztott vajjal és rummal meglocsoljuk.
- 180 fokon 40 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS