TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás piskóta
Almás piskóta
Recept Almás piskóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a sütemény minden alkalommal megállja a helyét! Nem is csodálom, mert négy pompás rétegből áll. Az alap a puha almával gazdagított piskóta, amire almás-csokipudingos krém került, a krémre a kakaós piskóta, majd az egész kompozíciót a vaníliacukros tejszínhab és a reszelt csokoládé tette tökéletess. Négy finom íz egyetlen süteményben. Kell ennél több? Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   26.11.2019

Almás piskóta

Ez a sütemény minden alkalommal megállja a helyét! Nem is csodálom, mert négy pompás rétegből áll. Az alap a puha almával gazdagított piskóta, amire almás-csokipudingos krém került, a krémre a kakaós piskóta, majd az egész kompozíciót a vaníliacukros tejszínhab és a reszelt csokoládé tette tökéletess. Négy finom íz egyetlen süteményben. Kell ennél több? Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Almás piskóta:

150 g
porcukor
230 g
finomliszt
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
2 kv. kanál
őrölt fahéj
3 db
tojás
1,5 dl
olaj
1 dl
tej
400 g
reszelt alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)

Kakaós piskóta:

120 g
rétesliszt
100 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1,5 dl
tej

Almás töltelék:

900 g
alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
2 dl
tej
6 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
csokis pudingpor

Szükségünk lesz még:

350 ml
habtejszín
1 csomag
vaníliacukor
100 g
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, a tésztát 38x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  2. Ezután a kakaós piskóta következik: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet és tejet, tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát, ahogy az előző esetben is, sütőpapírral kibélelt, azonos nagyságú tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Hozzálátunk az almás töltelékhez: az almát a cukorral edénybe tesszük, elkezdjük főzni, majd amikor már puha, hozzáadjuk a tejben csomómentesre kevert pudingport és addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz.
  4. Kezdetét veheti a rétegezés. Az almás piskótára rátesszük az almás-pudingos krémet. Lefedjük a kakaós piskótatésztával, majd erre kenjük rá az utolsó réteget. Ehhez a habtejszínt a vaníliacukorral együtt habbá verjük. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűét, felkockázzuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása