Almás piskóta

Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Alma
KÜLDÖTT KÉPEK
Ez a sütemény minden alkalommal megállja a helyét! Nem is csodálom, mert négy pompás rétegből áll. Az alap a puha almával gazdagított piskóta, amire almás-csokipudingos krém került, a krémre a kakaós piskóta, majd az egész kompozíciót a vaníliacukros tejszínhab és a reszelt csokoládé tette tökéletess. Négy finom íz egyetlen süteményben. Kell ennél több? Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Alma
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Almás piskóta:
150 gporcukor
230 gfinomliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
2 kv. kanálőrölt fahéj
3 dbtojás
1,5 dlolaj
1 dltej
400 greszelt alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
Kakaós piskóta:
120 grétesliszt
100 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1,5 dltej
Almás töltelék:
900 galma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
2 dltej
6 ev. kanálkristálycukor
3 csomagcsokis pudingpor
Szükségünk lesz még:
350 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
100 greszelt csokoládé
- Elkészítjük az almás piskótát: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, a tésztát 38x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
- Ezután a kakaós piskóta következik: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet és tejet, tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát, ahogy az előző esetben is, sütőpapírral kibélelt, azonos nagyságú tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Hozzálátunk az almás töltelékhez: az almát a cukorral edénybe tesszük, elkezdjük főzni, majd amikor már puha, hozzáadjuk a tejben csomómentesre kevert pudingport és addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz.
- Kezdetét veheti a rétegezés. Az almás piskótára rátesszük az almás-pudingos krémet. Lefedjük a kakaós piskótatésztával, majd erre kenjük rá az utolsó réteget. Ehhez a habtejszínt a vaníliacukorral együtt habbá verjük. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűét, felkockázzuk és tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS