TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás pite nagymamám konyhájából
Almás pite nagymamám konyhájából
Recept Almás pite nagymamám konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ahány ház, annyi almás pite recept, de abban szerintem egyet tudunk érteni, hogy az anyukák és nagymamák zseniálisan tudták/tudják elkészíteni. Szerencsére azóta én is édesanya lettem, ezt a receptet pedig ugyanúgy készítem, ahogy anyukám és nagymamám is készítik. A két puha tésztaréteg rejti a fantasztikus almás-fahéjas tölteléket. A vaníliacukor is csodás aromát kölcsönöz a pitének. Az egész kompozíció szívet melengető.

TopPetra TopPetra    ·   30.9.2018

Almás pite nagymamám konyhájából

Ahány ház, annyi almás pite recept, de abban szerintem egyet tudunk érteni, hogy az anyukák és nagymamák zseniálisan tudták/tudják elkészíteni. Szerencsére azóta én is édesanya lettem, ezt a receptet pedig ugyanúgy készítem, ahogy anyukám és nagymamám is készítik. A két puha tésztaréteg rejti a fantasztikus almás-fahéjas tölteléket. A vaníliacukor is csodás aromát kölcsönöz a pitének. Az egész kompozíció szívet melengető.

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
rétesliszt
200 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
2 db
tojássárga
2 ev. kanál
tejföl
120 g
vaj vagy margarint

Töltelék:

2,5 kg
alma
2 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
fahéj
100 g
kristálycukor
4 db
tojásfehérje

Szükségünk lesz még:

porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tálba szórjuk és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, amit fóliába csomagolunk, majd legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az almát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot és a fahéjat, elkeverjük, majd az egészet puhára pároljuk. A puha almás keveréket levesszük a lángról és kihűtjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsis sütőpapírral kibéleljük, beletesszük az egyik tésztalapot.
  4. A tésztára rákanalazzuk az almás tölteléket, amibe előtte belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az almás töltelékre rátesszük a másik tésztalapot, villával párszor kibökjük, majd 190 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. A tetejét sütés előtt egy kevés olajjal is megkenhetjük, de nem kötelező.
  5. A süteményt kihűtjük, tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása