Almás pite

Hozzáadta: TopPetra, 24.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Ahány ház, annyi szokás, annyi jobbnál-jobb recept! Ez az almás pite is megér egy misét, azt is mondhatom, a család kedvence. Lágy tésztalapok közt bújik meg a cukorral, vaníliacukorral és őrölt fahéjjal gazdagított reszelt alma. Az illatos süteményt még porcukorral és vaníliacukorral szórtam meg, ez kellett a befejezéshez. Jó étvágyat! Szerző: Blazena
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
350 gfinomliszt
150 gporcukor
250 gmargarin
2 dbtojássárga
1 csomagsütőpor
Töltelék:
1 kgreszelt alma
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint őrölt fahéj
Tetejére:
porcukor
vaníliacukor
- Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, tojássárgát, porcukrot és sima állagú tésztává gyúrjuk.
- A tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztaadagokat lisztes felületen tepsi méretűnél kicsit nagyobbra gyúrjuk, hogy a tepsi szélére is jusson. 30x40 cm-es, magas falú tepsit használtam.
- A tésztát beletesszük a tepsibe. Rátesszük a tölteléket: reszelt almát, kristálycukrot, vaníliacukrot és őrölt fahéjat elkeverjük, majd a tölteléket rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára.
- A másik tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd lefedjük vele az almát.
- Villával megbökdössük a felső tésztalapot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Babiččina klasika - Výborný jablečný koláč.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Babičkina klasika - výborný jablkový koláč.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Klasyka naszych babć - pyszny jabłecznik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Klassiker aus Omas Küche: Ausgezeichneter Apfelkuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS