Almás pite

Recept Almás pite
KÜLDÖTT KÉPEK

Ahány ház, annyi szokás, annyi jobbnál-jobb recept! Ez az almás pite is megér egy misét, azt is mondhatom, a család kedvence. Lágy tésztalapok közt bújik meg a cukorral, vaníliacukorral és őrölt fahéjjal gazdagított reszelt alma. Az illatos süteményt még porcukorral és vaníliacukorral szórtam meg, ez kellett a befejezéshez. Jó étvágyat! Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

350 gfinomliszt
150 gporcukor
250 gmargarin
2 dbtojássárga
1 csomagsütőpor

Töltelék:

1 kgreszelt alma
150 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint őrölt fahéj

Tetejére:

porcukor
vaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, tojássárgát, porcukrot és sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztaadagokat lisztes felületen tepsi méretűnél kicsit nagyobbra gyúrjuk, hogy a tepsi szélére is jusson. 30x40 cm-es, magas falú tepsit használtam.
  3. A tésztát beletesszük a tepsibe. Rátesszük a tölteléket: reszelt almát, kristálycukrot, vaníliacukrot és őrölt fahéjat elkeverjük, majd a tölteléket rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára.
  4. A másik tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd lefedjük vele az almát.
  5. Villával megbökdössük a felső tésztalapot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás