TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-pudingos leveles tésztában
Almás-pudingos leveles tésztában
Recept Almás-pudingos leveles tésztában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.8.2018

Almás-pudingos leveles tésztában

A reszelt alma és a puding mindig varázslatos párosítás. Egyszerűen ellenállhatatlan, főleg akkor, ha ez a keverék finom leveles tészta közt húzódik meg. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, a vaníliapudingot kristálycukorral, az egy réteg puha piskótát pedig citromlével. A megsült almás-pudingos leveles tésztában sütemény tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk, a siker pedig garantált. Szerző: Petra

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
leveles tészta
240 g
piskóta
1 kg
reszelt alma
1 csomag
fahéjas cukor
1 kv. kanál
citromlé
3 ev. kanál
kristálycukor
1,2 l
tej
3 csomag
vaníliapuding
6 ev. kanál
kristálycukor
1 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 db, 30x40 cm-es tésztalapot kapjunk. Az egyik tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (kicsivel kisebb tepsit használjunk, a tészta a tepsi oldalait is fedje be egy kicsit).
  2. A tésztára egy réteg piskótát rakunk (szorosan), kb. 3 evőkanál kristálycukorral megszórjuk, citromlével meglocsoljuk. A reszelt almát elkeverjük a fahéjas cukorral és elegyengetjük a piskótán.
  3. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék tejet feltesszük főni a cukorral együtt, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet. Sűrű pudingot főzünk, és még forrón ráöntjük az almára.
  4. Lefedjük a másik tésztalappal, villával megbökdössük, felvert tojással megkenjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása