Almás-pudingos leveles tésztában

A reszelt alma és a puding mindig varázslatos párosítás. Egyszerűen ellenállhatatlan, főleg akkor, ha ez a keverék finom leveles tészta közt húzódik meg. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, a vaníliapudingot kristálycukorral, az egy réteg puha piskótát pedig citromlével. A megsült almás-pudingos leveles tésztában sütemény tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk, a siker pedig garantált. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 15.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-pudingos leveles tésztában

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gleveles tészta
240 gpiskóta
1 kgreszelt alma
1 csomagfahéjas cukor
1 kv. kanálcitromlé
3 ev. kanálkristálycukor
1,2 ltej
3 csomagvaníliapuding
6 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 db, 30x40 cm-es tésztalapot kapjunk. Az egyik tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (kicsivel kisebb tepsit használjunk, a tészta a tepsi oldalait is fedje be egy kicsit).
  2. A tésztára egy réteg piskótát rakunk (szorosan), kb. 3 evőkanál kristálycukorral megszórjuk, citromlével meglocsoljuk. A reszelt almát elkeverjük a fahéjas cukorral és elegyengetjük a piskótán.
  3. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék tejet feltesszük főni a cukorral együtt, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet. Sűrű pudingot főzünk, és még forrón ráöntjük az almára.
  4. Lefedjük a másik tésztalappal, villával megbökdössük, felvert tojással megkenjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.