Almás-pudingos szelet

Az egyik kedvenc gyümölcsöm az alma. Jöhet bármilyen formában, én szívesen fogyasztom. A pudingot se vetem meg, így nem meglepő, hogy ezt a két finomságot szeretem kombinálni. Így jön létre az almás-pudingos szelet. A harmadik fontos hozzávaló a jól lehűtött tészta. A sütemény aljára egy vékony réteg kerül, amit megsütünk, majd az egész kompozíció tetejére ráreszeljük a maradék tésztát. Ismét vissza a sütőbe, egy kis porcukor, és kész. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 12.11.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-pudingos szelet

Hozzávalók

500 grétesliszt
250 gvaj
1 bögreporcukor
1 dbtojás
2 dbtojássárga
2 ev. kanáltejföl
1 kv. kanálsütőpor
ízlés szerint citrom héja reszelve
1,5 kgalma
2 csomagvaníliapuding
4 ev. kanálkristálycukor
700 mltej

Elkészítés menete

  1. A lisztet, porcukrot, sütőport átszitáljuk. Hozzáadjuk a lereszelt vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a tojást, a tejfölt és a citrom reszelt héját.
  2. Cipó alakúra formázzuk, ketté részre vágjuk – egy nagyobbra és egy kisebbre. Mindkét tésztaadagot fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A nagyobb tésztaadagot tepsi nagyságúra formázzuk, villával kibökdössük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  4. Erre a tésztalapra tesszük rá a kockára vágott almát, amit sűrű pudinggal leöntünk.
  5. A pudingra ráreszeljük a kisebb adag tésztát. 25-30 percre visszatesszük a sütőbe, majd porcukorral megszórjuk.