TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-pudingos szelet
Almás-pudingos szelet
Recept Almás-pudingos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik kedvenc gyümölcsöm az alma. Jöhet bármilyen formában, én szívesen fogyasztom. A pudingot se vetem meg, így nem meglepő, hogy ezt a két finomságot szeretem kombinálni. Így jön létre az almás-pudingos szelet. A harmadik fontos hozzávaló a jól lehűtött tészta. A sütemény aljára egy vékony réteg kerül, amit megsütünk, majd az egész kompozíció tetejére ráreszeljük a maradék tésztát. Ismét vissza a sütőbe, egy kis porcukor, és kész. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   12.11.2018

Almás-pudingos szelet

Az egyik kedvenc gyümölcsöm az alma. Jöhet bármilyen formában, én szívesen fogyasztom. A pudingot se vetem meg, így nem meglepő, hogy ezt a két finomságot szeretem kombinálni. Így jön létre az almás-pudingos szelet. A harmadik fontos hozzávaló a jól lehűtött tészta. A sütemény aljára egy vékony réteg kerül, amit megsütünk, majd az egész kompozíció tetejére ráreszeljük a maradék tésztát. Ismét vissza a sütőbe, egy kis porcukor, és kész. Szerző: Mineralka

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
250 g
vaj
1 bögre
porcukor
1 db
tojás
2 db
tojássárga
2 ev. kanál
tejföl
1 kv. kanál
sütőpor
ízlés szerint citrom héja reszelve
1,5 kg
alma
2 csomag
vaníliapuding
4 ev. kanál
kristálycukor
700 ml
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet, porcukrot, sütőport átszitáljuk. Hozzáadjuk a lereszelt vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a tojást, a tejfölt és a citrom reszelt héját.
  2. Cipó alakúra formázzuk, ketté részre vágjuk – egy nagyobbra és egy kisebbre. Mindkét tésztaadagot fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A nagyobb tésztaadagot tepsi nagyságúra formázzuk, villával kibökdössük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  4. Erre a tésztalapra tesszük rá a kockára vágott almát, amit sűrű pudinggal leöntünk.
  5. A pudingra ráreszeljük a kisebb adag tésztát. 25-30 percre visszatesszük a sütőbe, majd porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása