TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-pudingos szelet
Almás-pudingos szelet
Recept Almás-pudingos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az almás-pudingos szelet leveles tésztából készült, gyümölcsös, krémes, nagyon puha és ízletes süteményt. A reszelt almát a fahéjas cukor teszi különlegessé, a krém pedig tejszínízű pudingporból készült. Az alsó tésztára még egy réteg piskóta is kerül, ami sütés közben magába szívja az almából kijövő nedvességet. A kész desszert nagyon finom, és jó nagy kockákra vágom fel, mert tudom, hogy egy kis szelet sosem elég.

Viki78    ·   21.9.2017

Almás-pudingos szelet

Az almás-pudingos szelet leveles tésztából készült, gyümölcsös, krémes, nagyon puha és ízletes süteményt. A reszelt almát a fahéjas cukor teszi különlegessé, a krém pedig tejszínízű pudingporból készült. Az alsó tésztára még egy réteg piskóta is kerül, ami sütés közben magába szívja az almából kijövő nedvességet. A kész desszert nagyon finom, és jó nagy kockákra vágom fel, mert tudom, hogy egy kis szelet sosem elég.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
leveles tészta
1 kg
alma
1 csomag
fahéjas cukor
1 l
tej
6 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
tejszínízű pudingpor
1 csomag
piskóta (kör alakú)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, félbe vágjuk. Az egyik felét nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd tepsibe tesszük.
  2. A tésztára rátesszük a piskótákat.
  3. Az almát lereszeljük, elkeverjük a fahéjas cukorral és rátesszük a piskótás rétegre.
  4. A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük és rávisszük a reszelt almára.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd lefedjük vele a süteményt – a pudingos réteget
  6. A süteményt 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
  7. A tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat! 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása