Almás-pudingos szelet

Az almás-pudingos szelet leveles tésztából készült, gyümölcsös, krémes, nagyon puha és ízletes süteményt. A reszelt almát a fahéjas cukor teszi különlegessé, a krém pedig tejszínízű pudingporból készült. Az alsó tésztára még egy réteg piskóta is kerül, ami sütés közben magába szívja az almából kijövő nedvességet. A kész desszert nagyon finom, és jó nagy kockákra vágom fel, mert tudom, hogy egy kis szelet sosem elég.

Hozzáadta:, 21.9.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Almás-pudingos szelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gleveles tészta
1 kgalma
1 csomagfahéjas cukor
1 ltej
6 ev. kanálkristálycukor
3 csomagtejszínízű pudingpor
1 csomagpiskóta (kör alakú)

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, félbe vágjuk. Az egyik felét nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd tepsibe tesszük.
  2. A tésztára rátesszük a piskótákat.
  3. Az almát lereszeljük, elkeverjük a fahéjas cukorral és rátesszük a piskótás rétegre.
  4. A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük és rávisszük a reszelt almára.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd lefedjük vele a süteményt – a pudingos réteget
  6. A süteményt 20 fokon kb. 30 percig sütjük.
  7. A tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat! 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának