Almás-pudingos szelet tojáshabbal

Nagyon szeretem a pudingos süteményeket, és elég gyakran készítem is őket. Ha pedig a puding gyümölccsel és tojáshabbal is társul, akkor az igazi főnyeremény! Az almás-pudingos szelet tojáshabbal rendelkezik ezekkel a jó tulajdonságokkal: a puha tésztára nem kevés reszelt alma kerül, amire ráöntjük a sűrű vaníliapudingot, majd a tetejére rátesszük a cukros tojáshabot, végül az egészet készre sütjük.

Hozzáadta:, 18.12.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-pudingos szelet tojáshabbal

Hozzávalók

Tészta:
300 grétesliszt
100 gporcukor
100 gpuha vaj
1 dbtojás
1 csomagsütőpor
Töltelék:
1 kgreszelt alma
Puding:
750 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálkristálycukor
Hab:
3 dbtojásfehérje
100 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tészta állagúvá gyúrjuk. Linzer tésztához hasonló állagú masszát kapunk, amit kinyújtunk, és egy magasabb falú, sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  2. A tésztára rátesszük a reszelt almát, majd 170 fokon megsütjük.
  3. 20 perc sütés után a tésztát kivesszük a sütőből és ráöntjük a sűrű pudingot, erre rátesszük a porcukorból és tojásfehérjéből készült tojáshabot, majd visszatesszük a sütőbe.
  4. A hőfokot 200 fokra emeljük és további 10 percig sütjük.