Almás-pudingos szelet tojáshabbal

Recept Almás-pudingos szelet tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon szeretem a pudingos süteményeket, és elég gyakran készítem is őket. Ha pedig a puding gyümölccsel és tojáshabbal is társul, akkor az igazi főnyeremény! Az almás-pudingos szelet tojáshabbal rendelkezik ezekkel a jó tulajdonságokkal: a puha tésztára nem kevés reszelt alma kerül, amire ráöntjük a sűrű vaníliapudingot, majd a tetejére rátesszük a cukros tojáshabot, végül az egészet készre sütjük.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 grétesliszt
100 gporcukor
100 gpuha vaj
1 dbtojás
1 csomagsütőpor

Töltelék:

1 kgreszelt alma

Puding:

750 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálkristálycukor

Hab:

3 dbtojásfehérje
100 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tészta állagúvá gyúrjuk. Linzer tésztához hasonló állagú masszát kapunk, amit kinyújtunk, és egy magasabb falú, sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  2. A tésztára rátesszük a reszelt almát, majd 170 fokon megsütjük.
  3. 20 perc sütés után a tésztát kivesszük a sütőből és ráöntjük a sűrű pudingot, erre rátesszük a porcukorból és tojásfehérjéből készült tojáshabot, majd visszatesszük a sütőbe.
  4. A hőfokot 200 fokra emeljük és további 10 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás