TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-pudingos szelet tojáshabbal
Almás-pudingos szelet tojáshabbal
Recept Almás-pudingos szelet tojáshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   18.12.2017

Almás-pudingos szelet tojáshabbal

Nagyon szeretem a pudingos süteményeket, és elég gyakran készítem is őket. Ha pedig a puding gyümölccsel és tojáshabbal is társul, akkor az igazi főnyeremény! Az almás-pudingos szelet tojáshabbal rendelkezik ezekkel a jó tulajdonságokkal: a puha tésztára nem kevés reszelt alma kerül, amire ráöntjük a sűrű vaníliapudingot, majd a tetejére rátesszük a cukros tojáshabot, végül az egészet készre sütjük.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

300 g
rétesliszt
100 g
porcukor
100 g
puha vaj
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

1 kg
reszelt alma

Puding:

750 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
3 ev. kanál
kristálycukor

Hab:

3 db
tojásfehérje
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tészta állagúvá gyúrjuk. Linzer tésztához hasonló állagú masszát kapunk, amit kinyújtunk, és egy magasabb falú, sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  2. A tésztára rátesszük a reszelt almát, majd 170 fokon megsütjük.
  3. 20 perc sütés után a tésztát kivesszük a sütőből és ráöntjük a sűrű pudingot, erre rátesszük a porcukorból és tojásfehérjéből készült tojáshabot, majd visszatesszük a sütőbe.
  4. A hőfokot 200 fokra emeljük és további 10 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept