Nap és éj sütemény vaníliás-almás töltelékkel

Recept Nap és éj sütemény vaníliás-almás töltelékkel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az almás pudingszelet akár az éjjel és nappal egyik szimbóluma is lehetne :) A két színű tészta és a közte lévő reszelt almás vaníliapuding teszi különlegessé ezt a süteményt. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor nem kell órákat a konyhában tölteni. A sütemény íze természetesen attól is függ, hogy savanyúbb vagy édesebb almát használunk. Én szeretem a kissé fanyarabb almát, de ez ízlés dolga.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
250 gbúzafinomliszt
170 gvaj
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
2 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálkakaó

Krém:

2 csomagvaníliapuding
1 csomagfahéjas cukor
6 ev. kanálkristálycukor
3 dbalma
700 mltej

Szükségünk lesz még:

porcukor hintéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. Minden egyes tojás után jó alaposan eldolgozzuk. Végül belekerül a sütőporral elkevert liszt. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót.
  2. Egy 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy vajjal kikenünk és liszttel beszórunk. Rátesszük a kinyújtott világos tésztát.
  3. A tejhez hozzáadjuk a fahéjas cukrot és a kristálycukrot. Mikor feloldódott, belekeverjük a pudingport (csomómentes legyen). Sűrű pudingot főzünk, majd beletesszük a lereszelt almát, amiből előtte kinyomkodtuk a levet.
  4. Az almás pudingot rákanalazzuk a világos tésztára, a tetejére pedig rátesszük a kakaós tésztát. Elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  5. A kész süteményt kivesszük a sütőből, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás