TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam
Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam
Recept Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez az almás süti az egyik kedvencem. Nagyon régi, és talán az ízének köszönheti, hogy a mai napig fennmaradt. Mazsolával és dióval dobtam fel, de ezeket el lehet hagyni. Szerző: Dorisa

TopPetra TopPetra    ·   15.8.2021

Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam

Ez az almás süti az egyik kedvencem. Nagyon régi, és talán az ízének köszönheti, hogy a mai napig fennmaradt. Mazsolával és dióval dobtam fel, de ezeket el lehet hagyni. Szerző: Dorisa

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

400 g
finomliszt
150 g
vaj
2 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

1,5 kg
alma
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
fahéj
Ízlés szerint
mazsola
Ízlés szerint
dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, két részre osztjuk: egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, cukorral és fahéjjal megszórjuk, darált dióval és mazsolával gazdagítjuk. A tölteléket rápakoljuk a tésztalapra.
  3. A kisebb adag tésztát kinyújtjuk, megformázzuk a rácshoz szükséges kis tésztasávokat, majd rátesszük a töltelék tetejére.
  4. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása