Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Ez az almás süti az egyik kedvencem. Nagyon régi, és talán az ízének köszönheti, hogy a mai napig fennmaradt. Mazsolával és dióval dobtam fel, de ezeket el lehet hagyni. Szerző: Dorisa
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
400 gfinomliszt
150 gvaj
2 dbtojás
120 gporcukor
1 csomagsütőpor
Töltelék:
1,5 kgalma
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálfahéj
Ízlés szerintmazsola
Ízlés szerintdió
- A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, két részre osztjuk: egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
- Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, cukorral és fahéjjal megszórjuk, darált dióval és mazsolával gazdagítjuk. A tölteléket rápakoljuk a tésztalapra.
- A kisebb adag tésztát kinyújtjuk, megformázzuk a rácshoz szükséges kis tésztasávokat, majd rátesszük a töltelék tetejére.
- 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablečný mrežovník jako od babičky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jablkový mrežovník ako od babičky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Jabłecznik z kratką jak od babci.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckerer Gitterkuchen mit Äpfeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS