Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam

Recept Almás rácsos ahogy mamámtól tanultam

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez az almás süti az egyik kedvencem. Nagyon régi, és talán az ízének köszönheti, hogy a mai napig fennmaradt. Mazsolával és dióval dobtam fel, de ezeket el lehet hagyni. Szerző: Dorisa

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gfinomliszt
150 gvaj
2 dbtojás
120 gporcukor
1 csomagsütőpor

Töltelék:

1,5 kgalma
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálfahéj
Ízlés szerintmazsola
Ízlés szerintdió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, két részre osztjuk: egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobb tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, cukorral és fahéjjal megszórjuk, darált dióval és mazsolával gazdagítjuk. A tölteléket rápakoljuk a tésztalapra.
  3. A kisebb adag tésztát kinyújtjuk, megformázzuk a rácshoz szükséges kis tésztasávokat, majd rátesszük a töltelék tetejére.
  4. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás