TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás rácsos nagymamám konyhájából
Almás rácsos nagymamám konyhájából
Recept Almás rácsos nagymamám konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   23.10.2017

Almás rácsos nagymamám konyhájából

A régi jól bebált receptek nagy becsben tartom, és igyekszem én is továbbadni gyerekeimnek. Ahányszor elkészítem a nagyitól és édesanyámtól tanult recepteket, mindig elmondom a családnak, kitől is merítettem az ötletet. Az egyik ilyen finomság ez a pompás almás rácsos nagymamám konyhájából. Én nagyon szeretem, ha az alma kicsit fanyarabb, amit aztán cukorral és fahéjas cukorral bátran ízesíthetünk. A finom szaftos almától a tészta is megpuhul, a felesleges nedvességet pedig a zsemlemorzsa is felszívja.

60 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
rétesliszt
300 g
margarin
200 g
porcukor
2 db
tojás
1 db
sütőpor

Töltelék:

2 kg
alma
150 g
kristálycukor
2 csomag
fahéjas cukor

Szükségünk lesz még:

zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztből, margarinból, cukorból, tojásból és sütőporból tésztát gyúrunk, majd kb. 30 percig pihentetjük.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a cukorral és fahéjas cukorral.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk (az egyik lehet kisebb is). Egy mélyebb tepsit kivajazunk és liszttel beszórunk.
  4. Az egyik tésztaadagot tepsi nagyságúra nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk, majd rákanalazzuk az almás töltelék felét.
  5. Rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot, ezt is megszórjuk a zsemlemorzsával, és elegyengetjük rajta a maradék almás tölteléket.
  6. A maradék tésztából megformázzuk a rácsokat – kézzel hosszú hengereket formázunk, vagy a tésztát kinyújtjuk és vékony sávokra felvágjuk. 180 fokon 40 percig sütjük.
  7. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása