Almás rétes túrós tésztából

A túrós tésztából készült almás pite egy újabb olyan édesség, amit anyukámtól tanultam. Bár anyukám szerint a sütemény sose lett az igazi, még melegében, szinte pillanatok alatt elfogyott, elkapkodtuk. Ez nálunk sincs másképp, egyszerűen imádjuk a túrós tésztát a puha almás töltelékkel. A tésztát érdemes egy nappal előbb elkészíteni, nekem bevált, ha legalább egy éjszakára hűtőbe tettem pihenni a kész tésztát. Bár úgy gondolom, ennyi áldozatot megérdemel ez az isteni finom édesség.

Hozzáadta:admin, 10.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Almás rétes túrós tésztából

Hozzávalók

Tészta:
250 gfriss túró (lágy állagú, nem dobozos)
250 gvaj
250 grétesliszt
csipet só
Töltelék:
9 dbalma
3 kv. kanálőrölt fahéj
6 kv. kanálcukor
6 kv. kanálzsemlemorzsa
6 szeletvaj
Befejezéshez:
1 dbtojás bekenéshez

Elkészítés menete

 

 

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és sima állagúvá gyúrjuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és egy éjszakát hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Másnap a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot kinyújtjuk, és mindegyiket megszórjuk 3 reszelt almával, két kanál cukorral és 2 kanál zsemlemorzsával.
  3. Az almás töltelékre 2 szelet vajat teszünk, a tészta széleit kicsit felhajtjuk, majd felgöngyöljük.
  4. Mindhárom rétest tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.
  5. Már csak egy kávé hiányzik! Jó étvágyat!