TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Almás sajttorta ropogós réteggel a tetején
Almás sajttorta ropogós réteggel a tetején
Recept Almás sajttorta ropogós réteggel a tetején
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikustól eltérő sajttorta. Lágy, kívül mégis ropogós. Az alma és a morzsa a tején mind állagban, mind ízben különleges. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   12.3.2023

Almás sajttorta ropogós réteggel a tetején

A klasszikustól eltérő sajttorta. Lágy, kívül mégis ropogós. Az alma és a morzsa a tején mind állagban, mind ízben különleges. Szerző: Marta

40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 és 1/2 bögre (250 ml)
rétesliszt
1/2 bögre
porcukor
2 db
tojás
100 g
vaj
csipet

Krém:

500 g
mascarpone
2 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor

Kell még:

5 db
alma
1 csomag
fahéjas cukor

Tetejére:

1/2 bögre
rétesliszt
1/2 bögre
kristálycukor
100 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tortaformába tesszük, 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük, rákanalazzuk a tésztára, elegyengetjük.
  3. Az almát meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, kockára vágjuk, fahéjas cukorral megszórjuk, rátesszük a krémre.
  4. a ropogós réteghez a lisztet, cukrot, vajat elkeverjük, az alma tetejére szórjuk.
  5. 190 fokos sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása