TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás sütemény kelt tésztából, édes morzsával
Almás sütemény kelt tésztából, édes morzsával
Recept Almás sütemény kelt tésztából, édes morzsával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, klasszikus édesség nagymamám receptkönyvéből. Az édesség nálam egyenlő a finom ízzel, mamám konyhájával, szeretetével, az ősszel, a jó hangulattal. Szerencsére anyukám is készíti, ráadásul én is megtanultam ezt a finomságot elkészíteni. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   28.10.2023

Almás sütemény kelt tésztából, édes morzsával

Finom, klasszikus édesség nagymamám receptkönyvéből. Az édesség nálam egyenlő a finom ízzel, mamám konyhájával, szeretetével, az ősszel, a jó hangulattal. Szerencsére anyukám is készíti, ráadásul én is megtanultam ezt a finomságot elkészíteni. Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
rétesliszt
100 ml
olaj
200 ml
langyos tej
1 evőkanál
kristálycukor
1/2 kávéskanál
1 kocka
élesztő

Kell még:

3 evőkanál
kristálycukor
1 evőkanál
fahéjas cukor
1 kg
alma
3 evőkanál
darált dió

Morzsa:

2 evőkanál
vaj
5 evőkanál
rétesliszt
2 evőkanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, olajat, felfuttatott élesztőt tálba tesszük, tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztát lefedjük, kb. fél órát kelesztjük.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a morzsát. A lisztet, cukrot és vajat kézzel eldolgozzuk. A vaj hideg kell, hogy legyen.
  5. A megkelt tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, darált dióval megszórjuk, majd ráreszeljük az almát (nagy lyuk reszelőn). Cukorral és fahéjjal megszórjuk.
  6. Az alma tetejére szórjuk a morzsát.
  7. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása