Almás süti, nagymamámtól

Recept Almás süti, nagymamámtól
KÜLDÖTT KÉPEK

Íme egy klasszikus, nagymamától tanult almás süti receptje, ami magában hordozza az egész gyerekkoromat. Annyira vártuk, mikor mamához mentünk, és annyira szerettük, amikor az unokák elé tette… Ma már én készítem a családnak, és szerencsére mindig nagy sikert aratok ezzel a finom almás süteménnyel. Hiába, a régi bevált receptek a legjobbak, és vannak sütik, amiken nem érdemes változtatni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
250 gvaj
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
2 dbtojás
szükség szerint 1-2 ev. kanál tej

Töltelék:

kb. 1 és 1/2 kgalma
2 csomagfahéjas cukor
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát két részre vágjuk. Az egyiked kinyújtjuk és kivajazott, liszttel beszórt tepsire tesszük (26x36 cm).
  3. A tésztát zsemlemorzsával megszórjuk, majd rátesszük az almás tölteléket.
  4. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd lefedjük vele az almás tölteléket.
  5. Villával kibökdössük, 180 fokon készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás