Almás süti sós karamellával, egészségesebb változatban

Recept Almás süti sós karamellával, egészségesebb változatban
KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma és karamell kéz a kézben van egymással. Általában a karamellás sütemények tömve vannak cukorral, de én próbáltam ezen változtatni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap

50 gdarált zabpehely
50 gteljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
50 gkókuszliszt
80 gvaj
10 gnádcukor
5 evőkanálvíz

Töltelék

6 dbalma
2 kávéskanálőrölt fahéj
1 evőkanálméz
1 db (38 g)vanília ízű pudingpor

Szóréshoz

15 gzabpehely
30 gteljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
15 gnádcukor
2 kávéskanálőrölt fahéj
20 gvaj

Karamell

250 mlkókusztej (konzerv)
30 gkókuszcukor
10 gkókuszolaj
csipet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk. A 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a tésztát az aljára nyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. Az almát kisebb darabokra vágjuk. Elkeverjük a mézzel és fahéjjal, edénybe tesszük, kevés vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Belekeverjük a pudingport, kicsit kihűtjük, majd rákanalazzuk az alapra.
  3. A morzsa hozzávalóit elkeverjük, rászórjuk az almás réteg tetejére, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe és további 40 percig sütjük.
  4. A kókusztejet a kókuszcukorral feltesszük főni, 25-30 percig főzzük, ezalatt szépen besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat, a csipet sót. Ezt öntjük rá a süti tetejére.
  5. Hűtőbe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás