TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás süti sós karamellával, egészségesebb változatban
Almás süti sós karamellával, egészségesebb változatban
Recept Almás süti sós karamellával, egészségesebb változatban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.3.2022

Almás süti sós karamellával, egészségesebb változatban

Az alma és karamell kéz a kézben van egymással. Általában a karamellás sütemények tömve vannak cukorral, de én próbáltam ezen változtatni.

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

50 g
darált zabpehely
50 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
50 g
kókuszliszt
80 g
vaj
10 g
nádcukor
5 evőkanál
víz

Töltelék

6 db
alma
2 kávéskanál
őrölt fahéj
1 evőkanál
méz
1 db (38 g)
vanília ízű pudingpor

Szóréshoz

15 g
zabpehely
30 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
15 g
nádcukor
2 kávéskanál
őrölt fahéj
20 g
vaj

Karamell

250 ml
kókusztej (konzerv)
30 g
kókuszcukor
10 g
kókuszolaj
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk. A 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a tésztát az aljára nyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  2. Az almát kisebb darabokra vágjuk. Elkeverjük a mézzel és fahéjjal, edénybe tesszük, kevés vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Belekeverjük a pudingport, kicsit kihűtjük, majd rákanalazzuk az alapra.
  3. A morzsa hozzávalóit elkeverjük, rászórjuk az almás réteg tetejére, majd visszatesszük a 180 fokos sütőbe és további 40 percig sütjük.
  4. A kókusztejet a kókuszcukorral feltesszük főni, 25-30 percig főzzük, ezalatt szépen besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat, a csipet sót. Ezt öntjük rá a süti tetejére.
  5. Hűtőbe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása