TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Almás szelet csokoládés tejszínhabbal
Almás szelet csokoládés tejszínhabbal
Recept Almás szelet csokoládés tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.10.2019

Almás szelet csokoládés tejszínhabbal

Még a legegyszerűbb édességeket, süteményeket is fel tudjuk dobni. Néha nem kell hozzá más, mint egy kevés krém és pár pompás kis díszítőelem. Ugyanez a helyzet az almás szelettel is, amire finom csokoládés tejszínhab került. A tésztába tettem a reszelt almát, a csokiport (botban simán kapható, forró csokoládéhoz) pedig belekevertem a tejszínhabba. A kettő együtt egyszerűen fenomenális! Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 g
puha vaj
250 g
kristálycukor
3 db
tojás
3 db
alma (megtisztított, lereszel állapotban 300 g)
100 ml
tej
250 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
40 g
minőségi holland kakaópor
csipet só

Csokoládés tejszínhab:

600 g
habtejszín
2 púpos ev. kanál
porcukor
3 csomag
habfixáló
20 g
csokoládépor (forró csokoládé)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lereszelt almát, a tejet, végül a sütőporral, kakaóval és csipet sóval elkevert lisztet.
  2. Jó alaposan eldolgozzuk, majd az almás tésztát magas falú, 32x22 cm-es, kivajazott és beszórt tepsibe öntjük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Amíg a tészta teljesen ki nem hűl, pihentetjük. Közben elkészítjük a tejszínhabot.
  5. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a csokiport és ezzel is eldolgozzuk. A krémet rákenjük a kihűét tésztára, ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása