Almás szelet csokoládés tejszínhabbal

Még a legegyszerűbb édességeket, süteményeket is fel tudjuk dobni. Néha nem kell hozzá más, mint egy kevés krém és pár pompás kis díszítőelem. Ugyanez a helyzet az almás szelettel is, amire finom csokoládés tejszínhab került. A tésztába tettem a reszelt almát, a csokiport (botban simán kapható, forró csokoládéhoz) pedig belekevertem a tejszínhabba. A kettő együtt egyszerűen fenomenális! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 3.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás szelet csokoládés tejszínhabbal

Hozzávalók

Tészta:
100 gpuha vaj
250 gkristálycukor
3 dbtojás
3 dbalma (megtisztított, lereszel állapotban 300 g)
100 mltej
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
40 gminőségi holland kakaópor
csipet só
Csokoládés tejszínhab:
600 ghabtejszín
2 púpos ev. kanálporcukor
3 csomaghabfixáló
20 gcsokoládépor (forró csokoládé)

Elkészítés menete

  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a lereszelt almát, a tejet, végül a sütőporral, kakaóval és csipet sóval elkevert lisztet.
  2. Jó alaposan eldolgozzuk, majd az almás tésztát magas falú, 32x22 cm-es, kivajazott és beszórt tepsibe öntjük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Amíg a tészta teljesen ki nem hűl, pihentetjük. Közben elkészítjük a tejszínhabot.
  5. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a csokiport és ezzel is eldolgozzuk. A krémet rákenjük a kihűét tésztára, ízlés szerint díszítjük.