TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás szelet kókuszhabbal
Almás szelet kókuszhabbal
Recept Almás szelet kókuszhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.8.2022

Almás szelet kókuszhabbal

Ez a finomság időigényesebb, de megéri a fáradozást. Az alma és kókusz nagyon jól működik. Szerző: Nada I (Rebeka).

Alapanyagok

Tészta:

350 g
rétesliszt
200 g
margarin
125 g
porcukor
70 g
kókuszreszelék
150 ml
tej
2 evőkanál
citromlé
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor
3 db
tojássárga
1 db
tojás
csipet

Töltelék:

1 kg
alma
100 g
darált mandula
50 g
kristálycukor
2 evőkanál
citromlé

Kókuszos hab:

125 g
porcukor
70 g
kókuszreszelék
1 evőkanál
citromlé
3 db
tojásfehérje
csipet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha margarint a cukorral, sóval, tojással, tojássárgával habosra verjük. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, a tejet, citrom levét és kókuszreszeléket.
  2. A tésztát 26x36 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tésztára rászórjuk a darált mandulát.
  3. A meghámozott és csutkájától eltávolított almát negyedeljük, citromlével meglocsoljuk.
  4. Az almát rátesszük a tésztára, cukorral megszórjuk, 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, a tojásfehérét csipet sóval habbá verjük, fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és a kókuszreszeléket is.
  6. 20 perc elteltével a tésztát kivesszük a sütőből, a hőfokot 180 fokra állítjuk, a tésztára pedig rákenjük a tojáshabot.
  7. A tésztát további 20 percig sütjük, majd tálaljuk.

 A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása