Almás szelet kókuszos habbal

Recept Almás szelet kókuszos habbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi mestermunka! Imádom minden rétegét, és szerencsére a gyerekek és férjem is. A tészta lágy és puha, az almás réteg ellenállhatatlan, a csodálatos „költeményre” pedig a kókuszos tojáshab teszi fel a pontot. A tésztát érdemes elősütni, majd a többi réteggel együtt még egy kis időre visszatenni a sütőbe. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 grétesliszt
200 gvaj
200 gporcukor
6 dbtojássárga
1/2 csomagsütőpor
200 mltej
1 dbcitrom héja

Almás réteg:

1 kgreszelt alma
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagbanán ízű pudingpor
100 gmazsola (elhagyható)
3 ev. kanálrum
1 csomagfahéjas cukor

Tojáshab:

6 dbtojásfehérje
1 ev. kanálcitromlé
150 gkristálycukor
5 ev. kanálkókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat, porcukrot, citrom héját és tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  2. A reszelt almát a cukorral együtt edénybe tesszük, hozzáadjuk a pudingport, a rumot és a mazsolát. Elkeverjük, majd elkezdjük melegíteni. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul és a hozzávalók teljesen el nem keverednek.
  3. Az almás réteget rákanalazzuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk, fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kapott krémet rákenjük az almás töltelékre.
  5. További fél órára vissza tesszük a sütőbe, ezalatt a tojáshab is szép aranybarna színt kap.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás