TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás szelet kókuszos habbal
Almás szelet kókuszos habbal
Recept Almás szelet kókuszos habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   31.7.2020

Almás szelet kókuszos habbal

Igazi mestermunka! Imádom minden rétegét, és szerencsére a gyerekek és férjem is. A tészta lágy és puha, az almás réteg ellenállhatatlan, a csodálatos „költeményre” pedig a kókuszos tojáshab teszi fel a pontot. A tésztát érdemes elősütni, majd a többi réteggel együtt még egy kis időre visszatenni a sütőbe. Szerző: Marta

35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
rétesliszt
200 g
vaj
200 g
porcukor
6 db
tojássárga
1/2 csomag
sütőpor
200 ml
tej
1 db
citrom héja

Almás réteg:

1 kg
reszelt alma
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
banán ízű pudingpor
100 g
mazsola (elhagyható)
3 ev. kanál
rum
1 csomag
fahéjas cukor

Tojáshab:

6 db
tojásfehérje
1 ev. kanál
citromlé
150 g
kristálycukor
5 ev. kanál
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat, porcukrot, citrom héját és tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  2. A reszelt almát a cukorral együtt edénybe tesszük, hozzáadjuk a pudingport, a rumot és a mazsolát. Elkeverjük, majd elkezdjük melegíteni. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul és a hozzávalók teljesen el nem keverednek.
  3. Az almás réteget rákanalazzuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk, fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kapott krémet rákenjük az almás töltelékre.
  5. További fél órára vissza tesszük a sütőbe, ezalatt a tojáshab is szép aranybarna színt kap.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása