Almás szelet kókuszos habbal

Igazi mestermunka! Imádom minden rétegét, és szerencsére a gyerekek és férjem is. A tészta lágy és puha, az almás réteg ellenállhatatlan, a csodálatos „költeményre” pedig a kókuszos tojáshab teszi fel a pontot. A tésztát érdemes elősütni, majd a többi réteggel együtt még egy kis időre visszatenni a sütőbe. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 31.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás szelet kókuszos habbal

Hozzávalók

Tészta:
300 grétesliszt
200 gvaj
200 gporcukor
6 dbtojássárga
1/2 csomagsütőpor
200 mltej
1 dbcitrom héja
Almás réteg:
1 kgreszelt alma
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagbanán ízű pudingpor
100 gmazsola (elhagyható)
3 ev. kanálrum
1 csomagfahéjas cukor
Tojáshab:
6 dbtojásfehérje
1 ev. kanálcitromlé
150 gkristálycukor
5 ev. kanálkókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A vajat, porcukrot, citrom héját és tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire kenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  2. A reszelt almát a cukorral együtt edénybe tesszük, hozzáadjuk a pudingport, a rumot és a mazsolát. Elkeverjük, majd elkezdjük melegíteni. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul és a hozzávalók teljesen el nem keverednek.
  3. Az almás réteget rákanalazzuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk, fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kapott krémet rákenjük az almás töltelékre.
  5. További fél órára vissza tesszük a sütőbe, ezalatt a tojáshab is szép aranybarna színt kap.