Almás szelet kókuszos habbal

Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Igazi mestermunka! Imádom minden rétegét, és szerencsére a gyerekek és férjem is. A tészta lágy és puha, az almás réteg ellenállhatatlan, a csodálatos „költeményre” pedig a kókuszos tojáshab teszi fel a pontot. A tésztát érdemes elősütni, majd a többi réteggel együtt még egy kis időre visszatenni a sütőbe. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
300 grétesliszt
200 gvaj
200 gporcukor
6 dbtojássárga
1/2 csomagsütőpor
200 mltej
1 dbcitrom héja
Almás réteg:
1 kgreszelt alma
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagbanán ízű pudingpor
100 gmazsola (elhagyható)
3 ev. kanálrum
1 csomagfahéjas cukor
Tojáshab:
6 dbtojásfehérje
1 ev. kanálcitromlé
150 gkristálycukor
5 ev. kanálkókuszreszelék
- Az almás réteget rákanalazzuk az elősütött tésztára. Elsimítjuk, fahéjjal megszórjuk.
- További fél órára vissza tesszük a sütőbe, ezalatt a tojáshab is szép aranybarna színt kap.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší jablečný koláč s kokosovou pěnou, který se rozplývá na jazyku.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Der beste Apfelkuchen mit Baiser: er zergeht auf der Zunge! an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS