Almás szelet lágy habbal

Recept Almás szelet lágy habbal

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Alma, Gyümölcs szerint, Édes torták, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Almás szelet lágy habbal

Kitűnő választás ünnepekre, vendégvárónak. Biztos nem bánja meg!

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Almás szelet lágy habbal

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Alma, Gyümölcs szerint, Édes torták, Torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 dbtojás
100 gkristálycukor
30 gkakaó
70 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
1 kgalma
200 gkristálycukor
2 csomagzselatin
0,8 lalmalé
200 mlhabtejszín
200 mltejföl
1 csomaghabfixáló
100 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát 24 cm átmérőjű tepsibe öntjük, 180 fokon 10 percig sütjük.
  3. Kihűtjük.
  4. Az almát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, edénybe tesszük. Cukorral megszórjuk, kb. 150 ml almalével felöntjük. Felforraljuk, forrástól számított 3 percig főzzük. Amikor az alma már elkezd puhulni, de még nem főtt szét, akkor már jó.
  5. A maradék almalevet elkeverjük a zselatinnal, majd ráöntjük az almára. 1 percig főzzük, majd kihűtjük. Hűlés közben meg-megkeverjük.
  6. Amikor a zselatin már kezdi megfogni az almás alapot, ráöntjük a kihűlt tésztára. Elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A habtejszínt habfixálóval és cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a tejfölt, végül ez a hab kerül a sütemény tetejére.
  8. Elegyengetjük, díszítjük. Hűtőszekrényben tartjuk, hidegen tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás