TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás szelet lágy habbal
Almás szelet lágy habbal
Recept Almás szelet lágy habbal
TopPetra TopPetra    ·   9.10.2021

Almás szelet lágy habbal

Kitűnő választás ünnepekre, vendégvárónak. Biztos nem bánja meg!

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 db
tojás
100 g
kristálycukor
30 g
kakaó
70 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
1 kg
alma
200 g
kristálycukor
2 csomag
zselatin
0,8 l
almalé
200 ml
habtejszín
200 ml
tejföl
1 csomag
habfixáló
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát 24 cm átmérőjű tepsibe öntjük, 180 fokon 10 percig sütjük.
  3. Kihűtjük.
  4. Az almát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, edénybe tesszük. Cukorral megszórjuk, kb. 150 ml almalével felöntjük. Felforraljuk, forrástól számított 3 percig főzzük. Amikor az alma már elkezd puhulni, de még nem főtt szét, akkor már jó.
  5. A maradék almalevet elkeverjük a zselatinnal, majd ráöntjük az almára. 1 percig főzzük, majd kihűtjük. Hűlés közben meg-megkeverjük.
  6. Amikor a zselatin már kezdi megfogni az almás alapot, ráöntjük a kihűlt tésztára. Elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A habtejszínt habfixálóval és cukorral habbá verjük, beledolgozzuk a tejfölt, végül ez a hab kerül a sütemény tetejére.
  8. Elegyengetjük, díszítjük. Hűtőszekrényben tartjuk, hidegen tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása