Almás szelet piskótával, sütés nélkül

Recept Almás szelet piskótával, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, gyümölcsös finomság. Sütni sem kell, az elkészítése nagyon könnyű.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Hozzávalók:

1 csomagkör alakú piskóta
1 csomaghosszú piskóta
1,5 kgalma
3 ev. kanálkristálycukor
1 csomagfahéjas cukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
2x 250 mlvíz

Díszítéshez:

tejszínhab
ízesített öntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, edénybe tesszük, kb. 250 ml vízzel felöntjük. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. Ha már kelően puha, akkor pépesítjük.
  2. A pudingport 250 ml vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almapüréhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. A kiválasztott formát fóliával kibéleljük.
  4. Az alját kibéleljük a hosszúkás piskótával, majd rátesszük az almás puding felét.
  5. Erre kerül a kor alakú piskóta, erre jön a maradék almás puding, majd pedig egy réteg hosszúkás piskóta. Hűtőszekrénybe tesszük, egy éjszakát pihentetjük.
  6. Tejszínhabbal, ízesített öntettel kínáljuk.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás