Almás szelet sütés nélkül, csokiöntettel

Recept Almás szelet sütés nélkül, csokiöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Vannak pillanatok, amikor valami édesre, gyümölcsösre vágyom, de nem igazán szeretnék sütögetéssel foglalkozni. Erre megoldás ez a sütés nélküli desszert. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

300 gkeksz (háztartási, vajas…)
1,5 kgalma
50 mlvíz
200 gkristálycukor
3 ev. kanálvaníliapuding
300 mlvíz
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát megmossuk, héját eltávolítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk az 50 ml vizet és kb. 10 percig pároljuk. A pudingport a 300 ml vízben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almához, majd forrástól számítva 2-3 percig főzzük.
  2. Ha nem elég sűrű, akkor még tovább főzzük. Levesszük a lángról, kissé kihűtjük.
  3. Előkészítjük a 20x30 cm-es, magas falú tepsit, sütőpapírral kibéleljük. Az aljára kerül egy réteg keksz, erre kanalazzuk rá az almás-pudingos keveréket. Elegyengetjük, majd egy újabb kekszes réteg kerül a tetejére. Akár több kekszes réteget is létrehozhatunk, rajtunk múlik.
  4. A műveletet csokiöntettel fejezzük be, végül az egészet kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás