TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás szelet tojáshabbal és dióval
Almás szelet tojáshabbal és dióval
Recept Almás szelet tojáshabbal és dióval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a finomságot már évek óta készítem a család nagy örömére. Kicsik és nagyok egyaránt imádják, így elég gyakran készítem el nekik. Az almás szelet tojáshabbal és dióval az aránylag gyorsan elkészíthető finomságok közé tartozik. A tészta nem jelent nagy kihívást, az almás réteg is pikk-pakk elkészül, talán a tojáshab az, ami egy kicsi kihívást jelent. A tetején az aprított dió kellemes textúrát kölcsönöz az egyébként puha és krémes édességnek.

TopPetra TopPetra    ·   29.8.2018

Almás szelet tojáshabbal és dióval

Ezt a finomságot már évek óta készítem a család nagy örömére. Kicsik és nagyok egyaránt imádják, így elég gyakran készítem el nekik. Az almás szelet tojáshabbal és dióval az aránylag gyorsan elkészíthető finomságok közé tartozik. A tészta nem jelent nagy kihívást, az almás réteg is pikk-pakk elkészül, talán a tojáshab az, ami egy kicsi kihívást jelent. A tetején az aprított dió kellemes textúrát kölcsönöz az egyébként puha és krémes édességnek.

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
4 db
tojássárga
6 ev. kanál
kristálycukor
200 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
100 ml
víz
100 ml
napraforgóolaj
csipet só

Töltelék:

1200 g
alma
1 ev. kanál
citromlé
1 csomag
vaníliacukor
1-1,5 kv. kanál
őrölt fahéj
50 g
vanília ízű pudingpor
50-100 ml
víz- attól függ, mennyi nedvesség van az almában

Hab:

4 db
tojásfehérje
csipet só
8 ev. kanál
kristálycukor

Szükségünk lesz még:

80 g
apróra vágott dió
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a cukrot. Amikor a tojáshab már kemény és fényes, a legkisebb fokozaton beledolgozzuk a tojássárgát, a vizet és az olajat, végül óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert átszitált lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt kibélelt tepsibe öntjük (30 x 40 cm), 180 fokon 15 percig sütjük.
  2. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a fahéjat és a vizet. Ha az alma elég édes, citromlevet is adhatunk hozzá. Először 50 ml vízzel öntjük fel, elkezdjük az almát párolni, és ha még kell víz, akkor még adunk hozzá. Amikor az alma már megpuhul, kása állagúra törjük.
  3. A pudingport 300 ml vízben csomómentesre keverjük és hozzáöntjük az almapüréhez. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A kását kicsit pihentetjük és még melegen egyenletesen rákenjük a tésztára.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ezután gőzfürdő felé tesszük és legalább 8-10 percig verjük. A tojáshabot az almás réteg tetejére kenjük, apróra vágott dióval megszórjuk és 150 fokon rovábbi 15 percig sütjük.

Blogom: Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása