Almás szelet tojáshabbal

Recept Almás szelet tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Anyukámtól még régebben kaptam két üveg almakompótot. Férjem nincs oda a kompótért, a világért se nyúlna hozzá, de ha süteménybe teszem, akkor nincs vele semmi gondja. Így született meg az almás szelet tojáshabbal. A tésztaalapra egy réteg aprított, lecsepegtetett, fahéjjal ízesített almakompót és jó sok tojáshab került. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

450 grétesliszt
100 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
csipet só
250 ghideg vaj
4 dbtojássárga

Tojáshab:

8 dbtojásfehérje
160 gporcukor
csipet só

Töltelék:

2 dbalmakompót
2 kv. kanálőrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat és tojássárgát eldolgozzuk. Sima állagú, nem tapadós tésztát kapunk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tészta 2/3 részét 40x27 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, majd beletesszük a tésztát. Erre kerül rá a feldarabolt, lecsepegtetett alma. Fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. Rátesszük az amára.
  5. A maradék tésztát ráreszeljük a hab tetejére. Az így előkészített tésztát 170 fokon 40 percig sütjük. A süteményt érdemes pihentetni, legalább fél napot, utána már szépen szeletelhető.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás