Almás szelet tojáshabbal

Anyukámtól még régebben kaptam két üveg almakompótot. Férjem nincs oda a kompótért, a világért se nyúlna hozzá, de ha süteménybe teszem, akkor nincs vele semmi gondja. Így született meg az almás szelet tojáshabbal. A tésztaalapra egy réteg aprított, lecsepegtetett, fahéjjal ízesített almakompót és jó sok tojáshab került. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 29.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás szelet tojáshabbal

Hozzávalók

Tészta:
450 grétesliszt
100 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
csipet só
250 ghideg vaj
4 dbtojássárga
Tojáshab:
8 dbtojásfehérje
160 gporcukor
csipet só
Töltelék:
2 dbalmakompót
2 kv. kanálőrölt fahéj

Elkészítés menete

  1. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat és tojássárgát eldolgozzuk. Sima állagú, nem tapadós tésztát kapunk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tészta 2/3 részét 40x27 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, majd beletesszük a tésztát. Erre kerül rá a feldarabolt, lecsepegtetett alma. Fahéjjal megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. Rátesszük az amára.
  5. A maradék tésztát ráreszeljük a hab tetejére. Az így előkészített tésztát 170 fokon 40 percig sütjük. A süteményt érdemes pihentetni, legalább fél napot, utána már szépen szeletelhető.