Almás szelet tojáshabbal

Hozzáadta: TopPetra, 29.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Anyukámtól még régebben kaptam két üveg almakompótot. Férjem nincs oda a kompótért, a világért se nyúlna hozzá, de ha süteménybe teszem, akkor nincs vele semmi gondja. Így született meg az almás szelet tojáshabbal. A tésztaalapra egy réteg aprított, lecsepegtetett, fahéjjal ízesített almakompót és jó sok tojáshab került. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
450 grétesliszt
100 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
csipet só
250 ghideg vaj
4 dbtojássárga
Tojáshab:
8 dbtojásfehérje
160 gporcukor
csipet só
Töltelék:
2 dbalmakompót
2 kv. kanálőrölt fahéj
- A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat és tojássárgát eldolgozzuk. Sima állagú, nem tapadós tésztát kapunk.
- A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tészta 2/3 részét 40x27 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk, majd beletesszük a tésztát. Erre kerül rá a feldarabolt, lecsepegtetett alma. Fahéjjal megszórjuk.
- A tojásfehérjét a porcukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. Rátesszük az amára.
- A maradék tésztát ráreszeljük a hab tetejére. Az így előkészített tésztát 170 fokon 40 percig sütjük. A süteményt érdemes pihentetni, legalább fél napot, utána már szépen szeletelhető.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jablkové řezy s bílkovou peřinkou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS