TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás szeret, ahogy én szeretem. Finom klasszikus a régi korból.
Almás szeret, ahogy én szeretem. Finom klasszikus a régi korból.
Recept Almás szeret, ahogy én szeretem. Finom klasszikus a régi korból.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi klasszikus almás édességről van szó. Kicsik és nagyok egyaránt imádják. Az egyik kedvenc almás süteményem, amit ha tehetek, mindig készítek. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   3.12.2023

Almás szeret, ahogy én szeretem. Finom klasszikus a régi korból.

Igazi klasszikus almás édességről van szó. Kicsik és nagyok egyaránt imádják. Az egyik kedvenc almás süteményem, amit ha tehetek, mindig készítek. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

450 g
rétesliszt
180 g
porcukor
250 g
vaj
4 db
tojássárga
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

kenéshez
lekvár
1 kg
alma
ízlés szerint
kristálycukor
2 csomag
fahéjas cukor

Tojáshab:

4 db
tojássárga
150 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. A kapott tésztából golyót formázunk, 1/3 és 2/3 részre osztjuk. A kisebb tésztaadagot fagyasztóba tesszük.
  2. A maradék tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  3. A tésztát lekvárral megkenjük, rátesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát, cukorral és fahéjas cukorral megszórjuk.
  4. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rátesszük az almára.
  5. A tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd ráreszeljük a habra.
  6. 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása