Almás táska túrós tésztából

A bevásárlások alkalmával mindig rádocsálkozok a nagyon ínycsiklandónak és finomnak tűnő édes töltött péksüteményekre. Nagyon jól néznek ki, és az ízük nagyon jó, főleg frissen és melegen. Szerencsére ezeket a finomságokat otthon is el lehet készíteni. Én a tésztát túróval bolondítottam meg, amitől igazán puha lett. Az almás táska túrós tésztából, mákkal megszórva azóta a család egyik kedvence lett. Ebből a mennyiségből nagyjából 16 kis táska készül el, és a felét akár körtés, vagy más gyümölcsös töltelékkel is készíthetjük.

Hozzáadta:, 17.9.2017
Kategória: Desszertek
Recept Almás táska túrós tésztából

Hozzávalók

Tészta:
150 gtúró
75 gkristálycukor
1 dbtojás
csipet só
6 ev. kanálolaj
1 csomagvaníliacukor
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Töltelék:
3 dbalma
100 gkristálycukor
1 kv. kanálfahéj
Szükségünk lesz még:
1 dbtojássárga
1 ev. kanálmák

Elkészítés menete

  1. A túrót a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, az olajat, vaníliacukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd lefedjük és 20 percig pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát félbe vágjuk, majd mind a két adagot kör alakúra kinyújtjuk (kb. 5 mm vastagra). A kör alakú tésztát 8 azonos méretű cikkre vágjuk.
  3. Minden egyes szeletet hosszában bevagdosunk – 3 egyenlő hosszú vágást készítünk, ahogy az a képen is látszik. A szeletek szélesebb végére tesszük vékonyra szeletelt almát, majd cukorral és fahéjjal megszórjuk.
  4. Az almás, vastagabb részen áthajtjuk a tésztaszeletet a csúcsos végénél fogva, majd a csúcsot a szélesebb, almával töltött rész alá tűrjük. Felvert tojássárgával megkenjük, mákkal megszórjuk.
  5. Az almás táskákat 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk