Almás tekercs

Gyorsan kellett valamit kitalálni, és úgy döntöttem, nem almás „krémet fogok” készíteni, hanem a 2 az 1-ben megoldást választom. A reszelt almát tettem a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára, ízesítésnek fahéjat és kókuszreszeléket választottam, ráöntöttem a tésztát, majd készre sütöttem. A sütést követően kifordítottam és felcsavartam, és el is készült az almás tekercs. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 19.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás tekercs

Hozzávalók

250 greszelt alma
1 csomag vaníliacukor
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint kókuszreszelék
25 mlrum
4 dbtojás
180 gkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a 32 x 22 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
  2. Az aljára tesszük a reszelt almát (nagy lyukú reszelőn reszeltem le). Az almát vaníliacukorral, fahéjjal és kókuszreszelékkel megszórjuk, az íz kedvéért rálocsoljuk a rumot.
  3. A tojást a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztet.
  4. A kapott tésztát ráöntjük az almás alapra.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  6. Miután megsült, a süteményt nedves kendőre kifordítjuk – a tészta érintkezik a kendővel, eltávolítjuk a sütőpapírt, felcsavarjuk, kihűtjük.