Almás tekercs

Recept Almás tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Gyorsan kellett valamit kitalálni, és úgy döntöttem, nem almás „krémet fogok” készíteni, hanem a 2 az 1-ben megoldást választom. A reszelt almát tettem a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára, ízesítésnek fahéjat és kókuszreszeléket választottam, ráöntöttem a tésztát, majd készre sütöttem. A sütést követően kifordítottam és felcsavartam, és el is készült az almás tekercs. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 greszelt alma
1 csomag vaníliacukor
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint kókuszreszelék
25 mlrum
4 dbtojás
180 gkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 32 x 22 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük.
  2. Az aljára tesszük a reszelt almát (nagy lyukú reszelőn reszeltem le). Az almát vaníliacukorral, fahéjjal és kókuszreszelékkel megszórjuk, az íz kedvéért rálocsoljuk a rumot.
  3. A tojást a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztet.
  4. A kapott tésztát ráöntjük az almás alapra.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  6. Miután megsült, a süteményt nedves kendőre kifordítjuk – a tészta érintkezik a kendővel, eltávolítjuk a sütőpapírt, felcsavarjuk, kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás