TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Almás-túrós korong
Almás-túrós korong
Recept Almás-túrós korong
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2020

Almás-túrós korong

Ha valami egyszerű, laktató, édes falatkára vágyunk, akkor a túrós-almás korong a megoldás! Csak elkeverjük a hozzávalókat, megformázzuk a korongokat, majd mindkét oldalát gyönyörű aranybarnára sütjük. A falatokat önmagában vagy görög joghurttal is fogyaszthatjuk, és a friss gyümölcs is nagyon jól illik hozzá. Szerző: Triniti

10 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
túró
1 db
nagyobb alma
5 ev. kanál
kristálycukor
1 db
tojás
2 ev. kanál
porcukor
2 ev. kanál
búzadara
3 ev. kanál
búzafinomliszt
csipet só
ízlés szerint fahéj
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A túrót a tojással és darával elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, meghámozott és lereszelt almát, a cukrot, sót és fahéjat.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd tésztává dolgozzuk, a tésztából pedig megformázzuk a kis tenyérnyi lepénykéket.
  4. Forró olajon mindkét felét aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása