Almás-túrós korong

Ha valami egyszerű, laktató, édes falatkára vágyunk, akkor a túrós-almás korong a megoldás! Csak elkeverjük a hozzávalókat, megformázzuk a korongokat, majd mindkét oldalát gyönyörű aranybarnára sütjük. A falatokat önmagában vagy görög joghurttal is fogyaszthatjuk, és a friss gyümölcs is nagyon jól illik hozzá. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 27.5.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Palacsinták, Édesek, Édes főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-túrós korong

Hozzávalók

200 gtúró
1 dbnagyobb alma
5 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojás
2 ev. kanálporcukor
2 ev. kanálbúzadara
3 ev. kanálbúzafinomliszt
csipet só
ízlés szerint fahéj
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A túrót a tojással és darával elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, meghámozott és lereszelt almát, a cukrot, sót és fahéjat.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd tésztává dolgozzuk, a tésztából pedig megformázzuk a kis tenyérnyi lepénykéket.
  4. Forró olajon mindkét felét aranyszínűre sütjük.