Almás-túrós máglyarakás

Hozzáadta: TopPetra, 11.7.2021
Kategória: Máglyarakás, Édes főételek, Alma, Gyümölcs szerint, Ebéd, Főétkezések
Finom fogás, ami desszertnek és főételnek is tökéletes. A fahéjtól lesz igazán különleges!
Hozzáadta: TopPetra, 11.7.2021
Kategória: Máglyarakás, Édes főételek, Alma, Gyümölcs szerint, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
20 dbkifli
6 dbtojás
Kb. 1 ltej
10 ev. kanálkristálycukor
750 gtúró
3 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálkristálycukor
4 dbnagyobb alma
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálfahéj
150 gvaj
- A sütőtálat kivajazzuk (kb. 50 g vaj).
- A kiflit kb. fél centi vastagra vágjuk.
- A tejhez hozzáadunk 3 tojást, elkeverjük.
- A túrót elkeverjük a vaníliacukorra, 3 evőkanál kristálycukorra, maradék 3 tojással. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük 2 kanál cukorral és a fahéjjal.
- A kiflik harmadát tejbe áztatjuk, a felesleges nedvességet kinyomjuk, sütőtálba tesszük. Rátesszük a túrót, lefedjük a másik adag tejbe áztatott kiflivel. Erre kerül az almás réteg, majd a harmadik réteg tejbe áztatott kifli.
- Az egészet meglocsoljuk a maradék tejjel, de azért ügyeljünk arra, hogy ne legyen az egész túl nedves. Rátesszük a 100 g szeletelt vajat, majd 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
- Porcukorral megszórjuk, hidegen tálaljuk.
Forrás: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žemlovka s tvarohem a jablky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Žemľovka s tvarohom a jablkami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Scheiterhaufen mit Quark und Äpfeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS