TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-túrós máglyarakás
Almás-túrós máglyarakás
Recept Almás-túrós máglyarakás

Finom fogás, ami desszertnek és főételnek is tökéletes. A fahéjtól lesz igazán különleges!

TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Almás-túrós máglyarakás

Finom fogás, ami desszertnek és főételnek is tökéletes. A fahéjtól lesz igazán különleges!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

20 db
kifli
6 db
tojás
Kb. 1 l
tej
10 ev. kanál
kristálycukor
750 g
túró
3 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
kristálycukor
4 db
nagyobb alma
2 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
fahéj
150 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőtálat kivajazzuk (kb. 50 g vaj).
  2. A kiflit kb. fél centi vastagra vágjuk.
  3. A tejhez hozzáadunk 3 tojást, elkeverjük.
  4. A túrót elkeverjük a vaníliacukorra, 3 evőkanál kristálycukorra, maradék 3 tojással. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük 2 kanál cukorral és a fahéjjal.
  5. A kiflik harmadát tejbe áztatjuk, a felesleges nedvességet kinyomjuk, sütőtálba tesszük. Rátesszük a túrót, lefedjük a másik adag tejbe áztatott kiflivel. Erre kerül az almás réteg, majd a harmadik réteg tejbe áztatott kifli.
  6. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejjel, de azért ügyeljünk arra, hogy ne legyen az egész túl nedves. Rátesszük a 100 g szeletelt vajat, majd 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  7. Porcukorral megszórjuk, hidegen tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása