Almás-túrós máglyarakás

Recept Almás-túrós máglyarakás
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Almás-túrós máglyarakásRecept Almás-túrós máglyarakás

Finom fogás, ami desszertnek és főételnek is tökéletes. A fahéjtól lesz igazán különleges!

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Almás-túrós máglyarakásRecept Almás-túrós máglyarakás

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

20 dbkifli
6 dbtojás
Kb. 1 ltej
10 ev. kanálkristálycukor
750 gtúró
3 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálkristálycukor
4 dbnagyobb alma
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálfahéj
150 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőtálat kivajazzuk (kb. 50 g vaj).
  2. A kiflit kb. fél centi vastagra vágjuk.
  3. A tejhez hozzáadunk 3 tojást, elkeverjük.
  4. A túrót elkeverjük a vaníliacukorra, 3 evőkanál kristálycukorra, maradék 3 tojással. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük 2 kanál cukorral és a fahéjjal.
  5. A kiflik harmadát tejbe áztatjuk, a felesleges nedvességet kinyomjuk, sütőtálba tesszük. Rátesszük a túrót, lefedjük a másik adag tejbe áztatott kiflivel. Erre kerül az almás réteg, majd a harmadik réteg tejbe áztatott kifli.
  6. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejjel, de azért ügyeljünk arra, hogy ne legyen az egész túl nedves. Rátesszük a 100 g szeletelt vajat, majd 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  7. Porcukorral megszórjuk, hidegen tálaljuk.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás