Almás-túrós piskóta

Ha egy kis hazai luxusra és kényeztetésre várunk, akkor az almás-pudingos piskóta ehhez elég esélyes partner. Lágy tészta pudingos-almás krémmel és tejszínhabos-túrós réteggel. Hát kell ennél több? A tetejére már csak egy kevés fahéj kell, és el is készült ez a finom, édes csoda. Hidegen a legfinomabb, tökéletes kávé mellé, az esti beszélgetésekhez, találkozókhoz. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 10.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Almás-túrós piskóta

Hozzávalók

Korpusz:
4 dbtojás
150 gkristálycukor
160 gfinomliszt
4 ev. kanálolaj
1 kv. kanálsütőpor
Almás töltelék:
0.5 kgtisztított alma
80 gkristálycukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mlvíz
Felső réteg:
250 gtúró
125 mlhabtejszín
ízlés szerint cukor

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, az olajat, végül a sütőpor és liszt keverékét.
  2. 30x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. Az almát felkockázzuk, edénybe tesszük, a víz felével felöntjük és forrástól számított 5 perig főzzük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd ráöntjük az almára. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsüdik.
  4. Az almás-pudingos krémet ráöntjük a kihűlt tésztára, megvárjuk, míg a krém kihűl.
  5. A túrót a cukorral és habbá vert habtejszínnel eldolgozzuk, rávisszük a pudingos-almás rétegre. Ízlés szerint akár fahéjjal is megszórhatjuk. Hidegen tálaljuk.