Almás-túrós piskóta

Hozzáadta: TopPetra, 10.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha egy kis hazai luxusra és kényeztetésre várunk, akkor az almás-pudingos piskóta ehhez elég esélyes partner. Lágy tészta pudingos-almás krémmel és tejszínhabos-túrós réteggel. Hát kell ennél több? A tetejére már csak egy kevés fahéj kell, és el is készült ez a finom, édes csoda. Hidegen a legfinomabb, tökéletes kávé mellé, az esti beszélgetésekhez, találkozókhoz. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Korpusz:
4 dbtojás
150 gkristálycukor
160 gfinomliszt
4 ev. kanálolaj
1 kv. kanálsütőpor
Almás töltelék:
0.5 kgtisztított alma
80 gkristálycukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mlvíz
Felső réteg:
250 gtúró
125 mlhabtejszín
ízlés szerint cukor
- Az almás-pudingos krémet ráöntjük a kihűlt tésztára, megvárjuk, míg a krém kihűl.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS