TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Almás-túrós piskóta
Almás-túrós piskóta
Recept Almás-túrós piskóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.1.2020

Almás-túrós piskóta

Ha egy kis hazai luxusra és kényeztetésre várunk, akkor az almás-pudingos piskóta ehhez elég esélyes partner. Lágy tészta pudingos-almás krémmel és tejszínhabos-túrós réteggel. Hát kell ennél több? A tetejére már csak egy kevés fahéj kell, és el is készült ez a finom, édes csoda. Hidegen a legfinomabb, tökéletes kávé mellé, az esti beszélgetésekhez, találkozókhoz. Szerző: Lacusin

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

4 db
tojás
150 g
kristálycukor
160 g
finomliszt
4 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
sütőpor

Almás töltelék:

0.5 kg
tisztított alma
80 g
kristálycukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
300 ml
víz

Felső réteg:

250 g
túró
125 ml
habtejszín
ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, az olajat, végül a sütőpor és liszt keverékét.
  2. 30x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. Az almát felkockázzuk, edénybe tesszük, a víz felével felöntjük és forrástól számított 5 perig főzzük. A maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd ráöntjük az almára. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsüdik.
  4. Az almás-pudingos krémet ráöntjük a kihűlt tésztára, megvárjuk, míg a krém kihűl.
  5. A túrót a cukorral és habbá vert habtejszínnel eldolgozzuk, rávisszük a pudingos-almás rétegre. Ízlés szerint akár fahéjjal is megszórhatjuk. Hidegen tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása